faq fsc links contact home

parket vloeren

Bamboe is een zuiver ecologische grondstof, overvloedig beschikbaar en heeft een meer dan positieve milieubalans. Botanisch gezien is Bamboe een grassoort en de snelst groeiende plant ter wereld. Bamboe komt in meer dan 1000 verschillende soorten. Afhankelijk van de soort, condities en locatie varieert de hoogte van een halve meter tot 30 meter hoogte met 30cm doorsnede. Het kan tot een meter per dag(!) groeien tot het in een tijdspan van gemiddeld 3 maanden de uiteindelijke hoogte bereikt. Hierna begint het in de stam het proces van ‘verhouten’. Na 4 tot 6 jaar zijn deze stammen geschikt als grondstof voor Parket.
Voor Parket wordt uitsluitend zogenaamd Moso Bamboe gebruikt. Dit type bamboe groeit in zorgvuldig beheerde en gecontroleerde bossen op het vaste land van China in de provincie ‘Guangzhou Zhujiang’ wat ook wel ‘The Bamboo Sea’ wordt genoemd.
Dankzij het zeer milieuvriendelijke en duurzame karakter van bamboe groeit de populariteit al sinds enkele jaren. Huidige technieken maken van het Bamboe een steeds beter alternatief voor met name hardhout, zelfs terrasvloeren van Bamboe zijn mogelijk! zie: www.boodeq.nl