Ga naar onze facebookpagina Volg ons op twitter Ga naar onze LinkedIn pagina Volg ons op pinterest
faq fsc links contact home

parket vloeren

Onderhoud is behoud!
Een uitspraak die zeker geld voor het behoud van de uitstraling en eigenschappen van een parketvloer. Sinds eind jaren 90 zijn afwerksystemen als Olie en Hardwachsolie enorm in populariteit toegenomen. Voor die tijd werden de parketvloeren vooral afgewerkt met boenwas en (oplosmiddelhoudende) lakken.
Sinds enkele jaren zien we toch ook weer een toename in gelakte parketvloeren. Qua hardheid doet de huidige generatie waterlakken niet meer onder voor de vroegere, oplosmiddelhoudende lakken. Ook qua uitstraling geven deze waterlakken een zeer natuurlijk effect en zijn ze leverbaar in diverse glansgraden; van totaal mat tot hoogglans. Een ander groot voordeel van lak is natuurlijk dat het een onderhoudsvriendelijke parketvloer oplevert.
Met name bij Boenwas – en (Hardwachs)Olie systemen is het onderhoud erg belangrijk. Deze afwerkmiddelen liggen niet ‘op’ het hout, zoals een laklaag, maar trekken in het hout. Eenmaal verzadigd met olie is het hout dan ook prima beschermd. Dit vergt, afhankelijk van het systeem, wel enig onderhoud.
Voor de verschillende vloeren kunt u hier aanbevelingen en onderhoudstips raadplegen.
De Tida Onderhoudsexperts
Dankzij meer dan 30 jaar ervaring is geen enkele vloerafwerking ons vreemd. Naast het leggen van de parketvloeren bieden we ook de mogelijkheid uw vloer professioneel te onderhouden.
Dit kan éénmalig maar ook op contractbasis zoals we ook voor enkele grote en kleine bedrijven uit de regio doen. Zo is Tida Parket verantwoordelijk voor het behoud van de parketvloeren bij Interpolis verzekeringen en alle parketvloeren bij De Efteling.
Ook indien u zelf uw parketvloer onderhoudt adviseren we u graag over de beste werkwijze en producten.
Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden van een professionele onderhoudsbehandeling, renovatie of gewoon een onderhoudsvraag. Bel 013-5362828 of mail: renovatie@tida.nl . Ook voor uw hardhouten terras!
Grootste assortiment onderhoudsproducten
In ons onderhoudsmagazijn, in het verlengde van onze showroom, vindt u een compleet overzicht van alle professionele merken onderhoudproducten. Ook handige producten als vloerwissers, boenblokken, luchtbevochtigers, polishverdelers etc. zijn uit voorraad leverbaar.
Daarbij leveren we ook voor de doe-het-zelver een zeer compleet assortiment lakken, (kleur)oliën, applicatiematerialen, parketlegsets, parketveren etc.
Brengt u eens een bezoek aan ons onderhoudsmagazijn en laat u adviseren voor het beste behoud van uw vloer.
Tida Parket levert ook een ruim assortiment aan onderhoud- en afwerkproducten voor uw Buitenhout, zoals het terras, tuinhuis, schutting en zelfs voor uw houten tuinmeubelen.

U kunt uw onderhoudsprodukten online bestellen bij AllesvoorParket.nl

Renovatie
Ondanks consequent onderhoud kan de vloer na verloop van tijd toch slijtage of gebruikssporen vertonen. Of het kan zijn dat u de voorkeur geeft aan een ander type afwerking of andere kleur.
In dat geval kan uw vloer in de meeste gevallen worden geschuurd en opnieuw afgewerkt met een behandeling naar keuze. Klik voor meer informatie over renovatie van houten vloeren.