Laminaat

Bij Tida Parket vind je alleen laminaat in de hoogste gebruikersklasse, dan weet je zeker dat het jaren meegaat!

Laminaat Wat is het eigenlijk?

Laminaatvloeren kunnen een goed alternatief zijn voor het duurdere parket of pvc. Ook wordt laminaat vaak gekozen als vloerbedekking voor de bovenverdieping of de zolder. Het kan echter ook zonder bezwaar op de begane grond geïnstalleerd worden! De prints op laminaat zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden.


Laminaat bestaat eigenlijk uit verschillende lagen: een basislaag, een hdf of mdf drager, een print en een top coating ter bescherming. De sterkte van de top coating bepaald de gebruikersklasse. Deze kan variëren van 21 tot 34. In ons assortiment vind je alleen de beste kwaliteit met een gebruikersklasse van 32-34.


Laminaat in deze klasse is al verkrijgbaar vanaf 20,- euro per m2 exclusief leggen en ondervloer. Het kan gewoon op vloerverwarming geïnstalleerd worden én het is in een aantal gevallen ook te gebruiken in de natte ruimtes!

Laminaat De voordelen

Laminaat heeft zijn imago niet altijd mee, maar het is eigenlijk een heel degelijk product!

 • Het is voordelig (vanaf 20,- per m2)
 • Het is eventueel zelf te leggen
 • Onderhoudsvrij
 • Goed bestand tegen krassen
 • Vocht- en waterbestendig
 • Enorme keuze aan motieven en lengtes
 • Ook verkrijgbaar in visgraatmotief

Berry Alloc en Ter Huerne Floorlife of Balterio

Bij Tida Parket vind je laminaat van de volgende leveranciers:
– Berry Alloc
– Meister
– Floorlife

Wij voeren uitsluitend laminaat in de hoogste gebruiksklasse, zodat u verzekerd bent van een goede kwaliteit laminaat. Wilt u meer weten over de verschillende collecties van onze leveranciers, scroll dan verder naar beneden.

Laminaat De kosten op een rij

Laminaat is verkrijgbaar vanaf 20,- per m2. Een laminaat vloer wordt altijd zwevend gelegd. We rekenen dan ongeveer 20,- installatiekosten en hier komt in de meeste gevallen nog een ondervloer bij van ongeveer 6,- per m2. In sommige appartementen moet je aan een bepaalde geluidsnorm voldoen. Hier hebben wij een speciale ondervloer voor waarmee we aan die norm voldoen.


Totaal is een laminaat vloer dus verkrijgbaar vanaf 50,- per m2. inclusief installatie. Het is natuurlijk ook mogelijk om laminaat zelf te leggen! In de winkel informeren we u graag over de mogelijkheden.

Over Berry Alloc
Berry Alloc is bekend geworden door het sterkste kliksysteem ter wereld; het aluminium lockingsysteem. Berry Alloc laminaat wordt volledig in België geproduceerd. Door in Europa te produceren wordt de ecologische voetafdruk tot een minimum herleid. Daarnaast voldoet dit laminaat aan de PEFC* normen voor duurzaamheid en bevatten heel weinig volatiele organische stoffen. Dit is beter voor het binnenklimaat van je woning en dus voor je gezondheid.

Berry Alloc zelf maakt gebruik van zonnepanelen en windturbines om zelf energie te produceren. Ze produceren zo min mogelijk afval en zetten ook het restafval om in energie. Dit betekent dat een Berry Alloc vloer duurzaam is voor mens en milieu. Op alle Berry Alloc laminaten geven wij een garantie van 20 jaar.

*Het Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) is een internationale non-profit ngo die duurzaam bosbeheer promoot (SFM) d.m.v.
certificering door onafhankelijke derden.


De collecties
Berry Alloc heeft 2 soorten laminaat in het assortiment: laminaat en hogedruklaminaat. In het laminaat voeren zij 6 collecties: Glorious, Ocean, Impulse, Chateau en Eternity. In het hogedruklaminaat is er 1 collectie: Grand Avenue. De hogedruklaminaat is de állerbeste laminaat die er bestaat en die ook diverse prijzen in de wacht sleept. In een apart tabblad vind u hierover meer. Alle collecties zijn geschikt voor vloerverwarming!


Glorious
Glorious biedt extra lange planken van 2038 mm en 9 mm dik in 3 verschillende breedtes: 155 – 190 – 241 mm . Deze zijn beschikbaar in 6 verschillende dessins. De combinaties van 3 breedtes in één vloer zorgt voor een natuurlijke échte houten planken effect. Bovendien heeft deze luxueuze collectie uitzonderlijke “real wood” – houtstructuren. De gloriouscollectie valt in klasse 32, meer uitleg over deze klassen vind je in het laatste tabblad.

Ocean
Zoals de naam al doet vermoeden, is deze laminaat afgewerkt met een waterbestendige hydroplus topcoating die zó sterk is dat je deze laminaat zonder zorgen in de natte ruimtes kunt installeren. De planken zijn 8mm dik, 1288 mm lang en x 190 mm breed en verkrijgbaar in 3 structuren: echt hout, steen en een diepe structuur. De gloriouscollectie valt in klasse 32, meer uitleg over deze klassen vind je in het laatste tabblad.

Impulse
De impulse collectie ziet eruit als een echte houten vloer, mét reliëf en kleurvariaties. Deze collectie omvat alle dessins van klassiek tot modern. De planken zijn 1288 mm lang x 190 mm breed x 8mm dik. De gloriouscollectie valt in klasse 32, meer uitleg over deze klassen vind je in het laatste tabblad.

Chateau
De innovatieve chateaucollectie omvat laminaatvloeren in visgraatpatronen. Deze collectie is de eerste laminaatcollectie die een patroonvloer aanbiedt. De plankjes zijn 8 mm dik, 504 mm lang en 84 mm breed en verkrijgbaar in verschillende dessins.

Eternity
De eternity collectie combineert al de beste eigenschappen van de verschillende collecties: waterbestendig, echte houtstructuren, extra lange en dikke planken van wel 12mm dik en de állerbeste kwaliteit: klasse 33 / AC5. Deze planken zijn geschikt voor intensief commercieel gebruik.


De voordelen van Berry Alloc Laminaat

 • Comfort
  Het moderne elegante BerryAlloc laminaat voelt heerlijk zacht aan en maakt van jouw huis een warme thuis. Een prachtige vloer om naar te kijken, op te stappen, te zitten of liggen. 100% comfort gegarandeerd.
 • Duurzaamheid
  Niets erger dan een prachtige vloer waar je amper op durft te stappen. BerryAlloc laminaat is lifeproof en dus gemaakt  om de soms harde stappen van het echte leven te trotseren.
 • Onderhoudsvrij
  Met de BerryAlloc laminaatvloeren geen stress meer. Voetafdrukken of gemorst ontbijt, geen probleem: de vloeren zijn zo ontworpen dat ze supergemakkelijk te reinigen zijn.
 • Waterbestendig
  Gegarandeerde waterbestendigheid dankzij onze Hydroplus behandeling.
  Hydroplus biedt een extra beschermlaag voor vochtige ruimtes.
 • Zelf leggen
  Laminaat installeren was nog nooit zo makkelijk als met Berry Alloc!

Hogedruklaminaat: het systeem van de Grand Avenue collectie
De Grand Avenue collectie is het paradepaartje van Berry Alloc en bestaat uitsluitend uit hogedruklaminaat, uiteraard geschikt voor vloerverwarming. Het hogedruklaminaat van BerryAlloc verzoent esthetiek met geavanceerde technologie. De decors van deze extreem duurzame vloeren zijn een en al harmonie en elegantie. Ze zijn de sterkste op de markt en slepen prestigieuze contracten in de wacht, bijvoorbeeld voor Heathrow Airport en de Wereldtentoonstelling van Milaan in 2015. Deze vloeren verdragen drukke omgevingen met intensief gebruik zonder beschadigd te worden.

Los van het feit dat deze vloeren de sterkste ter wereld zijn, bestaan er een heleboel andere redenen om een HPL laminaatvloer te kiezen:


 • Maximale sterkte; de hogedruklaminaatvloeren van BerryAlloc zijn de sterkste van allemaal, opgewassen tegen intensief gebruik, allerlei soorten schokken en zware belastingen. Je kunt er met een sleutel overheen krassen en de vloer zal niet beschadigen.
 • Het sterkste lockingsysteem: in 1996 presenteerde Alloc het sterkste kliksysteem ter wereld. 20 jaar later is dit aluminium lockingsysteem nog altijd het meest revolutionaire en het sterkste kliksysteem voor laminaatvloeren. Zware gewichten en een zeer intensief gebruik zijn geen probleem. Je kunt deze vloeren bovendien zonder expansieprofielen op een oppervlakte van 225 m² plaatsen, of op een maximale lengte van 15 meter. Het aluminium lockingsysteem heeft een treksterkte van 1200 kg per strekkende meter, veel groter dan elk ander standaardlockingsysteem.
 • Solide oppervlak; de solide, duurzame bovenlaag wordt afzonderlijk geperst en op de basisplaat gelijmd. Dit proces geeft een plank die beduidend sterker is dan traditioneel laminaat, met een duurzaam, slijtvast vloeroppervlak. Dankzij dat oppervlak zijn deze vloeren van de allerhoogtste klasse 34/AC6 en hiermee buitengewoon goed bestand tegen krassen en vlekken.
 • Silent motion: lawaai en hinder zijn geen probleem in ruimten met een vloer van BerryAlloc-hogedruklaminaat. Elke plank heeft een Silent System akoestische onderlaag. Voetstappen of het geluid van verplaatste meubels zijn in de andere kamers nauwelijks hoorbaar. Een stoel op wieltjes die je in een landschapskantoor of in je appartement over de vloer trekt, maakt bijna geen geluid.

Over Floorlife
De Floorlife collectie bestaat uit parket, laminaat en pvc vloeren die volledig zijn afgestemd op uw wensen en de huidige woontrends. Voor elke woonstijl een vloer of om het anders te omschrijven, welk woonblad u ook leest. Floorlife heeft de vloer waarbij u zich thuis voelt. De kernwaarden van Floorlife zijn eerlijkheid, betrouwbaarheid en de beste prijs-kwaliteit verhouding in de markt. In gewone spreektaal betekent dat u met elke Floorlife vloer een kwalitatief hoogwaardige vloer in huis haalt voor een alleszins passende prijs.

In de Floorlife Laminaat collectie zitten zeer natuurgetrouwe en betaalbare laminaatdecors, waarbij het reliëf van de plank zelfs overeenkomt met de print. In vaktaal wordt dit Embossed In Register (EIR) genoemd, we spreken liever van ‘natuurgetrouw’. Het verschil tussen een laminaatvloer en een echte houten vloer is soms nauwelijks te zien of voelen.

De collectie bestaat uit planken in de hoge gebruiksklasse 32 en hebben een dikte van minimaal 8mm. Ze zijn allen geschikt voor vloerverwarming en je krijgt vanuit ons 20 jaar garantie op de toplaag op een laminaatvloer van Floorify.

 

 

Over Meister

Meister laminaat onderscheidt zich van zijn concurrenten door het voelbare relief wat gelijk loopt met de structuur van de tekening. Als je met je vingers over het laminaat gaat, voel je daadwerkelijk de structuur.

Tevens zijn nagenoeg alle laminaatvloeren van Meister extreem vochtbestendig. Dusdanig dat ze zelfs in een badkamer geplaatst kunnen worden! Zo vormen ze een mooi alternatief voor men die niet van badkamertegels houdt.

De “Diamond Pro” behandeling van het oppervlak zorgt voor een uitmuntende slijtvastheid en bescherming tegen microkrassen, schuurplekken en slijtage. Iets heel speciaals is de “Antistatic”-uitvoering. Dit beschermt tegen statische elektriciteit – en omdat er zo ook minder vuil wordt aangetrokken, is de vloerbedekking veel eenvoudiger te reinigen.

Op de site van Meister kun je met behulp van hun floorplanner de vloer in jouw eigen woonkamer visualiseren.

De dikte van een plank en de kwaliteit van het materiaal bepalen de duurzaamheid van een vloer. Laminaat wordt op allerlei eigenschappen getest zoals slijtvastheid, indrukweerstand en vocht- vlekbestendigheid. Om het overzichtelijk te houden voor de gebruiker, wordt het laminaat aan de hand van deze testen ingedeeld in gebruiksklasse 21, 22, 31, 32 of 33.


klasse2

 


Klasse 31
Normaal huishoudelijk gebruik. Dit laminaat is geschikt voor bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer of zolder. De planken zijn vaak 6 of 7 mm dik.

Klasse 32
Intensief huishoudelijk en commercieel gebruik. Dit laminaat is geschikt voor bijvoorbeeld een gezinswoning met veel bezoek of huisdieren, hal, keuken, kantoor of winkelruimte. De planken zijn vaak 7 tot 10 mm dik.

Klasse 33
Intensief commercieel gebruik. Dit laminaat is geschikt voor ruimten die relatief veel belopen worden zoals scholen, druk bezochte winkelruimten of restaurants. De planken hebben vaak een dikte van maar liefst 12 mm.


Naast klasse 31, 32 of 33 wordt ook de AC waarde vernoemd, bijvoorbeeld 32/AC5. Deze waarde drukt specifiek de slijtvastheid van de toplaag uit.

AC4
Bestendig tegen gemiddeld voetverkeer in een woning.

AC5
Bestendig tegen intensief voetverkeer in ruimten zoals kantoren of winkels.

AC6
Bestendig tegen zeer intensief voetverkeer in ruimten zoals scholen, druk bezochte winkelruimten of restaurants.

Laminaat

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Projecten

Met Laminaat