Laminaat

Bij Tida Parket vind je alleen laminaat in de hoogste gebruikersklasse, dan weet je zeker dat het jaren meegaat!

Laminaat
Wat is het eigenlijk?

Laminaatvloeren kunnen een goed alternatief zijn voor het duurdere parket of pvc. Ook wordt laminaat vaak gekozen als vloerbedekking voor de bovenverdieping of de zolder. Het kan echter ook zonder bezwaar op de begane grond geïnstalleerd worden! De prints op laminaat zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden.


Laminaat bestaat eigenlijk uit verschillende lagen: een basislaag, een hdf of mdf drager, een print en een top coating ter bescherming. De sterkte van de top coating bepaald de gebruikersklasse. Deze kan variëren van 21 tot 34. In ons assortiment vind je alleen de beste kwaliteit met een gebruikersklasse van 32-34.


Laminaat in deze klasse is al verkrijgbaar vanaf 15,95 euro per m2 exclusief leggen en ondervloer. Het kan gewoon op vloerverwarming geïnstalleerd worden én het is in een aantal gevallen ook te gebruiken in de natte ruimtes!

Laminaat
De voordelen

Laminaat heeft zijn imago niet altijd mee, maar het is eigenlijk een heel degelijk product!

 • Het is voordelig (vanaf 19,95 per m2)
 • Het is eventueel zelf te leggen
 • Onderhoudsvrij
 • Goed bestand tegen krassen
 • Vocht- en waterbestendig
 • Enorme keuze aan motieven en lengtes
 • Ook verkrijgbaar in visgraatmotief

Berry Alloc en Ter Huerne
Floorlife of Balterio

Bij Tida Parket vind je laminaat van de volgende leveranciers:
– Berry Alloc
– Meister
– Floorlife

Wij voeren uitsluitend laminaat in de hoogste gebruiksklasse, zodat u verzekerd bent van een goede kwaliteit laminaat. Wilt u meer weten over de verschillende collecties van onze leveranciers, scroll dan verder naar beneden.

Laminaat
De kosten op een rij

Laminaat is verkrijgbaar vanaf 19,95 per m2. Een laminaat vloer wordt altijd zwevend gelegd. We rekenen dan ongeveer 15,00 installatiekosten en hier komt in de meeste gevallen nog een ondervloer bij van ongeveer 3,- per m2. In sommige appartementen moet je aan een bepaalde geluidsnorm voldoen. Hier hebben wij een speciale ondervloer voor waarmee we aan die norm voldoen.


Totaal is een laminaat vloer dus verkrijgbaar vanaf 38,- per m2. inclusief installatie. Het is natuurlijk ook mogelijk om laminaat zelf te leggen! In de winkel informeren we u graag over de mogelijkheden.

Over Berry Alloc
Berry Alloc is bekend geworden door het sterkste kliksysteem ter wereld; het aluminium lockingsysteem. Berry Alloc laminaat wordt volledig in België geproduceerd. Door in Europa te produceren wordt de ecologische voetafdruk tot een minimum herleid. Daarnaast voldoet dit laminaat aan de PEFC* normen voor duurzaamheid en bevatten heel weinig volatiele organische stoffen. Dit is beter voor het binnenklimaat van je woning en dus voor je gezondheid.

Berry Alloc zelf maakt gebruik van zonnepanelen en windturbines om zelf energie te produceren. Ze produceren zo min mogelijk afval en zetten ook het restafval om in energie. Dit betekent dat een Berry Alloc vloer duurzaam is voor mens en milieu. Op alle Berry Alloc laminaten geven wij een garantie van 20 jaar.

*Het Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) is een internationale non-profit ngo die duurzaam bosbeheer promoot (SFM) d.m.v.
certificering door onafhankelijke derden.


De collecties
Berry Alloc heeft 2 soorten laminaat in het assortiment: laminaat en hogedruklaminaat. In het laminaat voeren zij 6 collecties: Glorious, Ocean, Impulse, Chateau en Eternity. In het hogedruklaminaat is er 1 collectie: Grand Avenue. De hogedruklaminaat is de állerbeste laminaat die er bestaat en die ook diverse prijzen in de wacht sleept. In een apart tabblad vind u hierover meer. Alle collecties zijn geschikt voor vloerverwarming! De laminaat collecties van Berry Alloc zijn verkrijgbaar vanaf 29,95 per m2 en de hogedruklaminaat collectie kost 39,95 per m2. Voor het leggen rekenen wij ongeveer 12,50 per m2 afhankelijk van de situatie. Een ondervloer kost ongeveer 3 euro per m2


Glorious
Glorious biedt extra lange planken van 2038 mm en 9 mm dik in 3 verschillende breedtes: 155 – 190 – 241 mm . Deze zijn beschikbaar in 6 verschillende dessins. De combinaties van 3 breedtes in één vloer zorgt voor een natuurlijke échte houten planken effect. Bovendien heeft deze luxueuze collectie uitzonderlijke “real wood” – houtstructuren. De gloriouscollectie valt in klasse 32, meer uitleg over deze klassen vind je in het laatste tabblad.

Ocean
Zoals de naam al doet vermoeden, is deze laminaat afgewerkt met een waterbestendige hydroplus topcoating die zó sterk is dat je deze laminaat zonder zorgen in de natte ruimtes kunt installeren. De planken zijn 8mm dik, 1288 mm lang en x 190 mm breed en verkrijgbaar in 3 structuren: echt hout, steen en een diepe structuur. De gloriouscollectie valt in klasse 32, meer uitleg over deze klassen vind je in het laatste tabblad.

Impulse
De impulse collectie ziet eruit als een echte houten vloer, mét reliëf en kleurvariaties. Deze collectie omvat alle dessins van klassiek tot modern. De planken zijn 1288 mm lang x 190 mm breed x 8mm dik. De gloriouscollectie valt in klasse 32, meer uitleg over deze klassen vind je in het laatste tabblad.

Chateau
De innovatieve chateaucollectie omvat laminaatvloeren in visgraatpatronen. Deze collectie is de eerste laminaatcollectie die een patroonvloer aanbiedt. De plankjes zijn 8 mm dik, 504 mm lang en 84 mm breed en verkrijgbaar in verschillende dessins.

Eternity
De eternity collectie combineert al de beste eigenschappen van de verschillende collecties: waterbestendig, echte houtstructuren, extra lange en dikke planken van wel 12mm dik en de állerbeste kwaliteit: klasse 33 / AC5. Deze planken zijn geschikt voor intensief commercieel gebruik.


De voordelen van Berry Alloc Laminaat

 • Comfort
  Het moderne elegante BerryAlloc laminaat voelt heerlijk zacht aan en maakt van jouw huis een warme thuis. Een prachtige vloer om naar te kijken, op te stappen, te zitten of liggen. 100% comfort gegarandeerd.
 • Duurzaamheid
  Niets erger dan een prachtige vloer waar je amper op durft te stappen. BerryAlloc laminaat is lifeproof en dus gemaakt  om de soms harde stappen van het echte leven te trotseren.
 • Onderhoudsvrij
  Met de BerryAlloc laminaatvloeren geen stress meer. Voetafdrukken of gemorst ontbijt, geen probleem: de vloeren zijn zo ontworpen dat ze supergemakkelijk te reinigen zijn.
 • Waterbestendig
  Gegarandeerde waterbestendigheid dankzij onze Hydroplus behandeling.
  Hydroplus biedt een extra beschermlaag voor vochtige ruimtes.
 • Zelf leggen
  Laminaat installeren was nog nooit zo makkelijk als met Berry Alloc!

Hogedruklaminaat: het systeem van de Grand Avenue collectie
De Grand Avenue collectie is het paradepaartje van Berry Alloc en bestaat uitsluitend uit hogedruklaminaat, uiteraard geschikt voor vloerverwarming. Het hogedruklaminaat van BerryAlloc verzoent esthetiek met geavanceerde technologie. De decors van deze extreem duurzame vloeren zijn een en al harmonie en elegantie. Ze zijn de sterkste op de markt en slepen prestigieuze contracten in de wacht, bijvoorbeeld voor Heathrow Airport en de Wereldtentoonstelling van Milaan in 2015. Deze vloeren verdragen drukke omgevingen met intensief gebruik zonder beschadigd te worden.

Los van het feit dat deze vloeren de sterkste ter wereld zijn, bestaan er een heleboel andere redenen om een HPL laminaatvloer te kiezen:


 • Maximale sterkte; de hogedruklaminaatvloeren van BerryAlloc zijn de sterkste van allemaal, opgewassen tegen intensief gebruik, allerlei soorten schokken en zware belastingen. Je kunt er met een sleutel overheen krassen en de vloer zal niet beschadigen.
 • Het sterkste lockingsysteem: in 1996 presenteerde Alloc het sterkste kliksysteem ter wereld. 20 jaar later is dit aluminium lockingsysteem nog altijd het meest revolutionaire en het sterkste kliksysteem voor laminaatvloeren. Zware gewichten en een zeer intensief gebruik zijn geen probleem. Je kunt deze vloeren bovendien zonder expansieprofielen op een oppervlakte van 225 m² plaatsen, of op een maximale lengte van 15 meter. Het aluminium lockingsysteem heeft een treksterkte van 1200 kg per strekkende meter, veel groter dan elk ander standaardlockingsysteem.
 • Solide oppervlak; de solide, duurzame bovenlaag wordt afzonderlijk geperst en op de basisplaat gelijmd. Dit proces geeft een plank die beduidend sterker is dan traditioneel laminaat, met een duurzaam, slijtvast vloeroppervlak. Dankzij dat oppervlak zijn deze vloeren van de allerhoogtste klasse 34/AC6 en hiermee buitengewoon goed bestand tegen krassen en vlekken.
 • Silent motion: lawaai en hinder zijn geen probleem in ruimten met een vloer van BerryAlloc-hogedruklaminaat. Elke plank heeft een Silent System akoestische onderlaag. Voetstappen of het geluid van verplaatste meubels zijn in de andere kamers nauwelijks hoorbaar. Een stoel op wieltjes die je in een landschapskantoor of in je appartement over de vloer trekt, maakt bijna geen geluid.

Prijsindicatie Grand Avenue HPL
39,95 per m2 exclusief leggen. Voor het leggen rekenen wij ongeveer 12,50 per m2 afhankelijk van de situatie. Een ondervloer is bij deze collectie niet nodig, die zit vast aan de planken.

Over ter Huerne
Laminaat van ter Hürne staat voor Duitse merkkwaliteit volgens de hoogste eisen, met actuele designs en een zo perfecte look dat laminaat optisch niet van parket te onderscheiden is. Zij bieden Duitse degelijkheid tegen een zeer goede prijs. Dit zie je dan ook terug in de kernwaarden van Ter Huerne: partnerschap, nuchterheid, kwaliteit en vertrouwen.

Ter Huerne denkt ook aan het milieu. Zij ondergaan vrijwillig een jaarlijkse externe controle door het gerenommeerde Duitse eco-instituut. Een certificering door deze inrichting impliceert, dat de geteste producten bijzonder emissie-arm en zodoende woongezond zijn. De richtlijnen van dit eco-instituut steken ver uit boven de wettelijke specificaties. Een keuze voor ter Hürne is dus ook altijd een uitstekende keuze voor gezond wonen en het milieu. Meer weten? www.eco-institut.de

De collecties
Ter Huerne heeft verschillende collecties in zijn assortiment: Krono, Trendline en Avatara Multisense. Allen in zeer diverse dessins verkrijgbaar en uiteraard geschikt op vloerverwarming. Ter Huerne laminaat is al verkrijgbaar vanaf 15,95 per m2 exclusief leggen. Voor het leggen rekenen wij ongeveer 12,50 per m2 afhankelijk van de situatie. Een ondervloer kost ongeveer 3 euro per m2.

Krono
Binnen de Krono collectie vind u diverse dessins in de gebruiksklasse 32, zeer goede kwaliteit dus. De planken zijn 1285 mm lang, 242 mm breed en 8 mm dik en uiteraard geschikt voor vloerverwarming. U krijgt 20 jaar garantie op een Krono laminaat van Ter Huerne. Met de makkelijke klikverbinding kan iedere doe-het-zelver dit laminaat installeren, maar wij kunnen het natuurlijk ook compleet geïnstalleerd leveren.

Trendline
Het café aan de straathoek, de lichte en rustige hotelkamer van de laatste vakantie of de kleine slijterij die wij af en toe bezoeken. Vaak zijn het vloeren en hun uitstraling naar de omgeving, die de kamers bijzonder maken. Deze indrukken spiegelen zich weer in de vloeren van de ter Hürne Trend Line. Het trendline laminaat onderscheid zich van de Krono door de Ultra HD Print waardoor de plank een natuurgetrouwe uitstraling krijgt. Deze planken vallen in dezelfde kwaliteitsklasse van 32 waardoor ze zeer geschikt zijn voor intensief woongebruik. De dikte is 8mm en de planken zijn afgewerkt met een v-groef aan alle zijdes van de plank. 

Avatara MultiSense-floor
Het unieke van deze collectie is dat de HD print rechtstreeks op de HDF dragerplaat wordt gedrukt, zo krijg je de meest realistische uitstraling die niet van echt hout te onderscheiden is. Printen in High-Definition-kwaliteit maakt een aanzienlijk nauwkeuriger print mogelijk in zeven verschillende puntgrootten en meer dan een miljoen kleuren. Het resultaat: een beduidend werkelijkheidsgetrouwere weergave van het origineel in vergelijking met laminaat- of vinylvloeren, waarbij een apart papier wordt bedrukt dat er vervolgens op wordt geplakt. Dit betekent ook dat je bijna geen herhaling van motieven krijgt!

Vervolgens wordt de plank afgewerkt met een polymere coating, welke zorgt voor een zeer slijtvast oppervlak. Ondanks de slijtvastheid heeft deze coating een zachte look & feel, wat de natuurlijke uitstraling alleen maar meer versterkt. Tevens zorgt deze coating voor een behaaglijk loopgevoel en aangename akoestiek.

Over Floorlife
De Floorlife collectie bestaat uit parket, laminaat en pvc vloeren die volledig zijn afgestemd op uw wensen en de huidige woontrends. Voor elke woonstijl een vloer of om het anders te omschrijven, welk woonblad u ook leest. Floorlife heeft de vloer waarbij u zich thuis voelt. De kernwaarden van Floorlife zijn eerlijkheid, betrouwbaarheid en de beste prijs-kwaliteit verhouding in de markt. In gewone spreektaal betekent dat u met elke Floorlife vloer een kwalitatief hoogwaardige vloer in huis haalt voor een alleszins passende prijs.

In de Floorlife Laminaat collectie zitten zeer natuurgetrouwe en betaalbare laminaatdecors, waarbij het reliëf van de plank zelfs overeenkomt met de print. In vaktaal wordt dit Embossed In Register (EIR) genoemd, we spreken liever van ‘natuurgetrouw’. Het verschil tussen een laminaatvloer en een echte houten vloer is soms nauwelijks te zien of voelen.

De collectie bestaat uit planken in de hoge gebruiksklasse 32 en hebben een dikte van minimaal 8mm. Ze zijn allen geschikt voor vloerverwarming en je krijgt vanuit ons 20 jaar garantie op de toplaag op een laminaatvloer van Floorify.

Prijsindicatie Floorlife
Floorlife laminaat is verkrijgbaar vanaf 19,95 per m2 exclusief leggen. Voor het leggen rekenen wij ongeveer 12,50 per m2 afhankelijk van de situatie. Een ondervloer kost ongeveer 3 euro per m2.

 

 

 

Over Balterio
Balterio staat voor persoonlijkheid, voor eigenheid en anders durven zijn. De laminaatvloeren van Balterio zijn geïnspireerd door de natuur of vloeren met een ongewoon design. Zij voeren maar liefst 13 collecties in het assortiment, waarvan wij er 1 hebben opgenomen in ons gamma, dat is de Tulip collectie.

Tulip collectie
Tulip is de ultieme all-round collectie met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Een vloer met een stijlvolle, matte afwerking die het goed doet in zowel een klassiek als een modern interieur. Tulip is gewoonweg laminaat met een hoge kwaliteit voor een zeer redelijke prijs. De planken zijn geschikt voor op vloerverwarming en hebben een dikte van 7 mm. De Tulip collectie heeft een zeer matte uitstraling en valt in de gebruikersklasse 32.

Prijsindicatie
Tulip laminaat is verkrijgbaar vanaf 17,50 per m2. exclusief leggen. Voor het leggen rekenen wij ongeveer 12,50 per m2 afhankelijk van de situatie. Een ondervloer kost ongeveer 3 euro per m2.

De dikte van een plank en de kwaliteit van het materiaal bepalen de duurzaamheid van een vloer. Laminaat wordt op allerlei eigenschappen getest zoals slijtvastheid, indrukweerstand en vocht- vlekbestendigheid. Om het overzichtelijk te houden voor de gebruiker, wordt het laminaat aan de hand van deze testen ingedeeld in gebruiksklasse 21, 22, 31, 32 of 33.


klasse2

 


Klasse 31
Normaal huishoudelijk gebruik. Dit laminaat is geschikt voor bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer of zolder. De planken zijn vaak 6 of 7 mm dik.

Klasse 32
Intensief huishoudelijk en commercieel gebruik. Dit laminaat is geschikt voor bijvoorbeeld een gezinswoning met veel bezoek of huisdieren, hal, keuken, kantoor of winkelruimte. De planken zijn vaak 7 tot 10 mm dik.

Klasse 33
Intensief commercieel gebruik. Dit laminaat is geschikt voor ruimten die relatief veel belopen worden zoals scholen, druk bezochte winkelruimten of restaurants. De planken hebben vaak een dikte van maar liefst 12 mm.


Naast klasse 31, 32 of 33 wordt ook de AC waarde vernoemd, bijvoorbeeld 32/AC5. Deze waarde drukt specifiek de slijtvastheid van de toplaag uit.

AC4
Bestendig tegen gemiddeld voetverkeer in een woning.

AC5
Bestendig tegen intensief voetverkeer in ruimten zoals kantoren of winkels.

AC6
Bestendig tegen zeer intensief voetverkeer in ruimten zoals scholen, druk bezochte winkelruimten of restaurants.

Laminaat

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Projecten

Met Laminaat