PVC vloeren

Praktisch en comfortabel; eigenlijk alleen maar voordelen!

PVC Wat is het eigenlijk?

De afkorting PVC staat voor ‘polyvinylchloride’. Dit is een type kunststof dat als basis wordt gebruikt voor allerlei soorten producten, waaronder vloeren.


Er zijn 2 soorten PVC; dry-back en click. Dry-back PVC wordt direct verlijmd op de vloer en click PVC wordt zwevend gelegd met behulp van een ondervloer. Wij adviseren indien mogelijk om PVC te verlijmen, dan ontstaat de meest strakke vloer die ligt als een huis. In sommige gevallen is dit echter niet mogelijk, dan is zwevend leggen een goed alternatief.


De PVC vloeren die wij in ons assortiment hebben opgenomen, hebben een slijtlaag van 0,4 tot 0,55 mm en een ijzersterke PU finish. Door deze finish zijn PVC vloeren zeer slijtvast én onderhoudsvrij. De PU finish zorgt er tevens voor dat de vloer een mooie matte uitstraling krijgt.

PVC De voordelen

PVC heeft eigenlijk alleen maar voordelen, we zetten ze voor u op een rij!


 • Onderhoudsvrij, lees meer over het onderhoud van PVC.
 • Zeer slijtvast
 • Geschikt voor de natte ruimtes
 • Vlekresistent; kan niets intrekken
 • Verkrijgbaar in ontelbaar variaties.. van tegel tot visgraat, van planken tot Hongaarse punt
 • Superdun en hierdoor maximaal rendement van uw vloerverwarming
 • Geluiddempend
 • De levensduur van PVC is gemiddeld 25 – 40 jaar!

Moduleo, Floorify of Floorlife Tarkett of Berry Alloc

Wij verkopen PVC van Moduleo, Floorify, Floorlife, Tarkett en Berry Alloc. Elk hebben zij hun eigen specifieke eigenschappen en voordelen. Onderaan deze pagina vindt u per merk een uitgebreide omschrijving van de collecties. U kunt ook op de merknamen klikken voor meer informatie per leverancier. Hier leest u alles over het onderhoud van PVC.


Van elke collectie kunt u bij ons in de showroom live tal van voorbeelden bekijken. Onze specialisten staan voor u klaar met informatie en deskundig advies. U heeft ook altijd de mogelijkheid om een aantal stalen mee naar huis te nemen om thuis de kleur te beoordelen of te vergelijken met uw meubels.

PVC De kosten op een rij

Een PVC vloer is verkrijgbaar vanaf 45,- per m2. Je kunt een PVC vloer verlijmen (dry-back pvc) of zwevend leggen (click-pvc).

Kosten verlijmen
Wanneer je een PVC vloer gaat verlijmen, is het noodzakelijk om de vloer eerst te egaliseren. Vervolgens gaan we de PVC vloer verlijmen op de ondervloer. Egaliseren en verlijmen kost ongeveer 45,- euro per m2. Totaal is een verlijmde PVC vloer dus verkrijgbaar vanaf ongeveer 90,- per m2. inclusief installatie.

Kosten zwevend leggen
Wanneer je een PVC vloer zwevend gaat leggen, hoeft deze meestal niet geëgaliseerd te worden. We rekenen dan ongeveer 20,- installatiekosten en hier komt in de meeste gevallen nog een ondervloer bij van ongeveer 6,- per m2. In sommige appartementen moet je aan een bepaalde geluidsnorm voldoen. Hier hebben wij een speciale ondervloer voor waarmee we aan die norm voldoen. Totaal is een zwevende PVC vloer dus verkrijgbaar vanaf 70,- per m2. inclusief installatie. Het is natuurlijk ook mogelijk om click-PVC zelf te leggen! In de winkel informeren we u graag over de mogelijkheden.

Verlijmen of zwevend leggen?
Als het kan adviseren wij de PVC vloer te verlijmen, dan ligt de vloer zo strak als een tapijt en creëer je de meest stabiele vloerbedekking. Ook in het geval van vloerverwarming heb je bij een verlijmde PVC vloer het meeste rendement. Echter is verlijmen niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld wanneer je een houten ondervloer hebt. Dan is het zwevend leggen van PVC een goed alternatief.

Moduleo

Over Moduleo
Moduleo produceert luxueuze PVC vloeren die niet van echt te onderscheiden zijn. Deze zijn beschikbaar in de traditionele Dryback installatie en als eenvoudig te installeren CLICK technologie systeem. De dessins van Moduleo zijn zeer realistisch door een unieke HD printtechniek en het patroon wordt slechts één keer per 50 meter herhaald. Dankzij het gepatenteerde systeem met dubbele glasvezellaag garandeert elke Moduleo vloer een extreem hoge stabiliteit.

Moduleo maakt deel uit van de IVC Groep, die werd opgericht in 1997 en die een van de grootste producenten van vinylvloeren ter wereld is. Een ervaren rot in het vak mag je wel zeggen! Met twee productiefaciliteiten in Europa en een innovatieve productiefaciliteit in Noord-Amerika heeft IVC een sterke marktpositie in Europa en in de VS.


Moduleo en Milieu
Moduleo behaalde de ISO-certificeringen voor kwaliteitsbeheer en milieupraktijken. Ze behaalden de wereldwijde standaard voor kwaliteitsbeheer ISO 9001 en de ISO 14001 die de ecologische vereisten voor efficiënt beheer definieert. Moduleo beschikt daarnaast over generische BREEAM ratings voor zijn producten en een A+ Indoor Air Quality (IAQ) certificering. Ze beschikken ook over een BRE A+ rating. Alle producten van Moduleo worden gerecycleerd en bevatten tot 50% gerecycleerd materiaal. Bovendien is tot 40% van de energie die verbruikt wordt tijdens het productieproces afkomstig van drie windturbines die gebouwd werden in de speciaal daarvoor opgerichte milieuvriendelijke fabriek in Avelgem, België.


Het assortiment
Moduleo heeft 3 typen PVC in het assortiment; Impress, Select en Transform. Elke collectie heeft zijn eigen kenmerken. Uiteraard kan PVC gewoon op vloerverwarming geïnstalleerd worden.


Select
Instapcollectie
Slijtlaag van 0.4 mm
15 jaar garantie
Huishoudelijk gebruik
Totale dikte 2,35mm (dry-back) of 4,5mm (click)
32 dessins verkrijgbaar


Transform
Grootste collectie
Slijtlaag van 0.55 mm
20 jaar garantie
Huishoudelijk en commercieel gebruik
Totale dikte 2,5mm (dry-back) of 4,5mm (click)
72 dessins verkrijgbaar


Impress
Premium collectie
Slijtlaag van 0.55 mm
Levensechte structuur
20 jaar garantie
Huishoudelijk en commercieel gebruik
Totale dikte 2,5mm (dry-back) of 4,5mm (click)
22 dessins verkrijgbaar


Waarom kiezen voor Moduleo?

 • Waterbestendig
 • Kras- en vlekbestendig
 • Geluids- en warmte-absorberend
 • Slipvast met R10 rating
 • Gemakkelijk schoon te maken; lees meer over het onderhoud van Moduleo PVC
 • Geen terugkerende patronen; unieke print per 50m2
 • Zowel in Click als dry-back verkrijgbaar
 • Ideaal voor renovatie

Moods

Visgraat PVC
Moods is een lijn van Moduleo die PVC patroonvloeren ontwikkelt, zo wordt het mogelijk om bijvoorbeeld een visgraatvloer in PVC te kunnen kiezen! Naast visgraat, zijn er nog veel meer patronen mogelijk die u kunt combineren met een de steen- of houttextuur uit het assortiment van Transform en Impress. U creëert er meer dan 110 prachtige vloerdesigns mee, van klassiek elegant tot superdynamisch. Een selectie van deze mogelijkheden zijn live te bekijken in onze showroom.


Rectangulars
De eerste groep speciale formaten zijn de Rectangulars: een groep planken gebaseerd op rechthoeken met een verhouding van 4 op 1 in een set bijpassende afmetingen. De rechthoekige planken zijn precies de helft, het dubbele of een derde van andere planken. Daardoor zijn een maximale flexibiliteit en compatibiliteit gegarandeerd om harmonieuze vloerpatronen te creëren.


Geometrics
De tweede groep speciale formaten zijn de geometrics: drie vormen die in elkaar passen in schuine hoeken om een familie van ingewikkelde en gewaagde kaleidoscopische patronen te creëren.


Installatie instructies
Moduleo® Moods-vloeren moeten verlijmd worden en kunnen niet zwevend gelegd worden. Het is hierbij noodzakelijk om uw vloer van te voren te egaliseren. Uiteraard kunnen wij dit volledig voor u verzorgen. Bezoek onze showroom voor inspiratie en advies!

Floorify

Over Floorify
Floorify vloeren zijn rigid PVC vloeren die het beste van 2 werelden combineren: de warme uitstraling van parket of steen met het gebruiksgemak van PVC. Qua opbouw lijkt Floorify PVC op een klassieke clickvinylvloer van 4,5 millimeter dik, maar het geheim zit hem in de unieke geluidsabsorberende en watervaste rigide kern. De klikverbinding van Floorify is dubbel zo sterk is als die van een 8 millimeter dikke laminaatvloer en minstens 4 keer zo sterk als soepele clickvinyl. Floorify vloeren worden altijd zwevend gelegd.

Floorify is dun, stil, warm, watervast en op zowat elke ondergrond eenvoudig te installeren met kliksysteem. Floorify rigide vinyl vloeren zijn er als plankenvloer en als vinyl tegels en zijn door hun sterke, comfortabele en watervaste eigenschappen geschikt voor gebruik in de badkamer, keuken, woonkamer, bureau, waskamer, slaapkamer, kinderkamer, etc.


Floorify en Milieu
Ondanks dat PVC 100% kunststof is, heeft Floorify duurzaamheid hoog in het vaandel staan. In eerste plaats uit zich dit in de levensduur; in tegenstelling tot wegwerpzakjes of rietjes is de levensduur van een Floorify vloer bijzonder lang (tot 25 jaar). Daarnaast is een Floorify vloer dankzij de zwevende plaatsing gemakkelijk te verwijderen en te recyclen. Om de recyclebaarheid te waarborgen wordt ook de ondervloer (PE) bij Floorify altijd apart aangeleverd.

Aangezien Floorify niet verlijmd wordt, heb je geen last van zogenaamde VOS (vluchtige organische stoffen), die de luchtkwaliteit ernstig kunnen beïnvloeden. Floorify is in dit verband A+ gecertificeerd. Floorify voldoet aan alle meest recente Europese richtlijnen (REACH) met betrekking tot gevaarlijke stoffen (SVHC’s) en controleert de productie daar voortdurend op.


Het assortiment
Floorify heeft veel diversiteit in het assortiment: er zijn stroken in 3 formaten, grote tegels en visgraat varianten. Floorify PVC is verkrijgbaar vanaf 44,95 per m2. Hier komt nog een ondervloer bij van ongeveer 6 per m2. Wanneer je een PVC vloer zwevend gaat leggen, hoeft deze niet geëgaliseerd te worden. We rekenen dan ongeveer 20,- per m2 installatiekosten. In totaal is een Floorify vloer inclusief installatie al verkrijgbaar vanaf 70,- per m2! Het is natuurlijk ook mogelijk om Floorify zelf te leggen! In de winkel informeren we u graag over de mogelijkheden.


Waarom kiezen voor Floorify?

 • Supersimpel
  Tijdswinst: daar houdt iedereen van. Floorify plaatst even makkelijk en snel als een laminaatvloer op om het even welke ondergrond. Ook zonder voorbereiding. Het handige, beproefde klik-systeem maakt van het plaatsen kinderspel. Vaarwel parketlijm, welkom Floorify. Gewoon de Floorify Comfort ondervloer uitrollen, klikken en klaar! Zo blijft er meer tijd over voor wat echt belangrijk is in het leven.
 • Rigid
  De rigide klikverbinding van Floorify is dubbel zo sterk is als die van een 8 millimeter dikke laminaatvloer en minstens 4 keer zo sterk als soepele clickvinyl. Het is een ideale PVC vloer om zwevend te leggen!
 • Geen egalisatie nodig
  Floorify is makkelijk te plaatsen op bijna om het even welke ondergrond zonder voorbereiding en garandeert daarbij altijd een mooi vlak loopoppervlak zonder doortekening van de ondergrond. De ijzersterke klikverbinding zorgt ervoor dat eens geplaatst de vloerdelen altijd samen blijven.
 • Eigenschappen
  Net als het traditionele Click-pvc of dry-back PVC heeft ook PVC van Floorify alle positieve eigenschappen zoals; waterbestendig, onderhoudsvrij, zeer slijtvast, vlekresistent; kan niets intrekken, zeer dun en hierdoor maximaal rendement van uw vloerverwarming, geluiddempend, lange levensduur.
Floorlife

Over Floorlife
Floorlife is een leverancier van parket, laminaat en pvc waarbij het assortiment volledig is afgestemd op de laatste trends. Voor élke woonstijl heeft Floorlife hiermee een passende vloer in huis.

Floorlife opereert volgens de kenmerken eerlijkheid, betrouwbaarheid en de beste prijs-kwaliteit verhouding in de markt. In gewone spreektaal betekent dit dat u met elke Floorlife vloer een kwalitatief hoogwaardige vloer aanschaft voor een alleszins passende prijs. En mocht er onverhoopt iets misgaan, dan kunt u vertrouwen op een buitengewone service.


Het assortiment
Het assortiment van Floorlife bestaat uit PVC dryback (te verlijmen) en click (zwevend te leggen) die beschikbaar zijn in planken en visgraat. De Floorlife PVC vloeren zijn eenvoudig in onderhoud, zeer goed bestand tegen krassen en laten zich gemakkelijk reinigen. Dat is wel zo prettig als er huisdieren of kinderen in uw huis rondlopen. Of wanneer u uw tijd simpelweg aan andere zaken wilt besteden.

In de Floorlife PVC collectie zitten een aantal natuurgetrouwe decors. Daarmee bedoelen we dat het reliëf van de plank overeenkomt met de print. In vaktaal wordt dit Embossed In Register (EIR), of register embossing genoemd, maar wij spreken liever van ‘natuurgetrouw’. Dan begrijpt u het ook. Het verschil tussen een PVC vloer en een echte houten vloer is soms nauwelijks te zien of voelen. U bent van harte welkom in onze showroom om dit in eigen persoon te aanschouwen.


Waarom kiezen voor Floorlife?

 • Mooie collectie voor een goede prijs
 • Ook PVC visgraat voor een goede prijs in het assortiment
 • PVC met natuurgetrouwe structuur die overeenkomt met de tekening van het design
 • Aantrekkelijke dessins
 • Eigenschappen
  Net als het traditionele Click-pvc of dry-back PVC heeft ook PVC van Floorlife alle positieve eigenschappen zoals; waterbestendig, onderhoudsvrij, zeer slijtvast, vlekresistent; kan niets intrekken, zeer dun en hierdoor maximaal rendement van uw vloerverwarming, geluiddempend, lange levensduur.
floorlife

Over Tarkett

Het bedrijf Tarkett bestaat al 130 jaar en al 130 jaar lang hebben innovatie, toewijding tot excellentie en een langdurige duurzaamheid Tarkett tot een wereldleider gemaakt in geavanceerde vloeroplossingen en sportoppervlakken voor alle marktsegmenten. Het is nummer 1 in Vinyl en kunstgras wereldwijd en dat ben je natuurlijk niet voor niets! Tarkett richt zich op het worden van het gemakkelijkste bedrijf om mee te werken en dat zie je terug in de service en kwaliteit.


Tarkett en Milieu
Duurzaamheid een integraal onderdeel van de bedrijfsvisie. Tarkett zet zich in voor de transitie van een lineair naar een circulair economiemodel, dat bestaat uit recyclingbronnen, in een lus van de ontwerp- en productiefase to latere gebruiks- en herstelfasen. Lees hier meer over hoe Tarkett zich inzet voor de aarde.


Het assortiment
Tarkett biedt een breed assortiment stroken en tegels met hout- of steendessins en voelbaar reliëf. Er zijn zelfs uitvoeringen waarbij het reliëf precies het decor van de stroken of tegels volgt. Het verschil met echt hout is daardoor bijna niet te onderscheiden. Ook is er een keuze uit brede of juist extra lange planken.

Met de visualizer van Tarkett is het mogelijk om elke PVC variant in jouw eigen woonkamer te visualiseren. Dit kan helpen om een keuze te maken voor het juiste dessin!

Tot slot hebben ze als wereldleider in Vinyl allerlei tips op het gebied van interieurstijling die handig zijn wanneer je bezig bent met het inrichten van je nieuwe of herinrichten van je bestaande woning!


Waarom kiezen voor Tarkett?

 • Wereldlijder in Vinyl
 • Duurzaamheid hoog in het vaandel
 • Handige roomvisualiser
 • Uitstekende service
 • Eigenschappen
  Net als het traditionele Click-pvc of dry-back PVC heeft ook PVC van Tarkett alle positieve eigenschappen zoals; waterbestendig, onderhoudsvrij, zeer slijtvast, vlekresistent; kan niets intrekken, zeer dun en hierdoor maximaal rendement van uw vloerverwarming, geluiddempend, lange levensduur.

Over BerryAlloc
BerryAlloc biedt een ruime waaier van interieuroplossingen voor residentiële en commerciële projecten, van laminaat-, vinyl- en parketvloeren tot wandpanelen. Het uitgebreide productaanbod van BerryAlloc krijgt een levenslange garantie mee, is duurzaam en voldoet aan alle huidige esthetische en technische vereisten: kwaliteit, een variëteit van afwerkingen, duurzaamheid, lange levensduur en gemakkelijke plaatsing.

Als internationaal familiebedrijf ontwikkelen en co-creëren zij – op een vernieuwende, ondernemende en duurzame manier – vloer- en materiaaloplossingen om de woon- en werkkwaliteit van elke generatie te verbeteren.


BerryAlloc en Milieu
BerryAlloc produceert producten die bijdragen tot de beste binnenluchtkwaliteit, zodat je thuis zonder zorgen kan ontspannen. En er is meer: alle materialen die ze gebruiken zijn ftalaatvrij en voldoen 100% aan REACH. De meeste scoren dan ook A+ op Indoor Air Quality.

De selectie van materialen gebeurt duurzaam en doordacht. Kwaliteit en recyclebaarheid zijn twee fundamenten in de strijd naar minder afval. Daarnaast zetten ze in op gezonde materialen, die het welzijn van de klant verbeteren.

Ze produceren dichtbij huis; het high pressure laminaat in Noorwegen, het hout in Frankrijk en het laminaat en PVC in België. Dit betekent voor jou als klant een betere kwaliteit, kortere transportroutes en dus minder CO2 uitstoot!


Het assortiment

Wij hebben de Spirit collectie in ons assortiment opgenomen. De spirit is verkrijgbaar in zowel planken als tegels. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende formaten. Zie je het groot of wil je verschillende kleuren mengen? Alles is mogelijk. Alle ontwerpen zijn verkrijgbaar in klik en in verlijmde vorm.  De slijtlaag varieert van 0,30 tot 0,55 mm. Dit is de dikte van de beschermlaag op de plank. 0,3 is handig voor de slaapkamers en ,55 voor de keuken!

Weet u niet welk dessin er het beste in uw interieur past? Gebruik dan de handige visualizer van Berry Alloc waarmee u elke pvc vloer eenvoudig in uw eigen woonkamer kunt visualiseren.


Waarom kiezen voor BerryAlloc?

– Net als echt hout
– Geluiddempend
– Vocht en vlekbestendig
– Super stabiel dus zelfs in badkamers te plaatsen
– 100% ftalatenvrij voor een gezonde binnenlucht

uniek tegelformaat

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Projecten

Met PVC Vloeren