Visgraat parketvloeren

Een parketvloer in zijn puurste vorm, gelegd volgens een ambachtelijke werkwijze, dat is Visgraat parket.

Visgraat Parketvloer

Loop een kamer binnen met visgraat parket en u voelt meteen de rijke en ambachtelijke sfeer van dit originele legpatroon. Visgraat vloeren geven een ruimte cachet, ongeacht het type woning.

Visgraat parketvloeren zijn sinds de start van Tida in 1978 altijd een van de specialismen geweest. Voor een succesvolle installatie van een visgraat parketvloer heb je ervaring en ambacht nodig. Het typische visgraat legpatroon wordt plank-voor-plank gelegd en omvat veel pas- en meetwerk voor de parketteur.

Tegenwoordig zijn visgraat vloeren van grote planken populair, soms tot wel 22cm breed en meer dan 1 meter lang! Maar ook de klassieke afmeting van 7x35cm in een moderne kleur is een hippe en eigentijdse vloer.

Patroonvloeren Onbegrensde mogelijkheden

Veelal wordt visgraat gelegd in een zogenaamd enkel visgraat patroon. Echter met dezelfde basisplanken kunnen ook andere patronen worden gelegd zoals bijvoorbeeld een blokmotief of een dubbele visgraat.
Een ander populair patroon is de Hongaarse Punt, hierbij zijn de parketdelen niet haaks maar onder een hoek van 45 of 60 graden gezaagd. Hierdoor ontstaan duidelijke en rechte ‘banen’ in tegenstelling tot de ‘zig-zag’ van visgraat.

Om het visgraat een extra chique uitstraling te geven worden rondom het visgraat vaak sluitbanden ingewerkt. Dit kan van een eenvoudige enkele sluitband tot een exclusieve sluitfries bestaande uit kunstig samengestelde patronen in verschillende houtsoorten, eventueel met behulp van een laser op maat gemaakt.

Made by Tida Parket

Visgraat Vloeren van Tida Parket kunt u helemaal zelf samenstellen. U kiest zelf de gewenste houtsoort, het systeem, de afmeting, de sortering, de bewerking en tot slot de afwerking. Een noestje meer of minder, een tintje donkerder of nét een centimeter smaller? Het kan allemaal! De mogelijkheden zijn eindeloos. We bestellen het hout voor u in de gewenste afmeting en werken deze naar wens af in de werkplaats of bij u thuis in het werk. Natuurlijk installeren wij het probleemloos op vloerverwarming. Nieuwsgierig? We hebben tal van voorbeelden van Visgraat Vloeren in onze showroom of op onze website. Bezoek onze showroom aan de Ringbaan Zuid 376 in Tilburg, of neus eens door onze recente Visgraat projecten op de inspiratiepagina.


A-merk Visgraat Vloeren

Naast dat we vloeren zelf ontwikkelen, hebben we ook een aantal Visgraat vloeren van gerenommeerde A-leveranciers in ons assortiment opgenomen. Zo verkopen we visgraat vloeren van Piet Boon, Bauwerk, Z-parket en Solidfloor. Stuk voor stuk merken die garant staan voor kwaliteit en uitstraling. Uiteraard te installeren op vloerverwarming! Naast dat zij Visgraat Vloeren in het assortiment hebben opgenomen, hebben ze ook prachtige plankenvloeren in de collectie. Zo is er voor ieder wat wils. In onze showroom zijn alle collecties uiteraard live te bewonderen!

Placeholder

Diverse afmetingen

Visgraatvloeren zijn er in diverse afmetingen en nagenoeg alles is mogelijk. De meest voorkomende visgraatformaten zetten we voor u op een rij:
– De klassieke visgraat: 7cm breed bij 35cm lang
– De middenmaat:  9cm breed bij 45cm lang
– Grote visgraat: 14cm breed bij 70 cm lang

Er zijn nog veel meer afmetingen mogelijk, loop vooral eens bij ons binnen om alle visgraat varianten te bekijken!


Afwerkingen Visgraat Vloeren

De meeste visgraatvloeren maken wij zelf van eikenhout en kunnen op enorm veel manieren worden afgewerkt. U kunt kiezen voor een verouderde visgraat, gerookt, getrommeld, geolied, geborsteld, geschaafd, geschuurd, gelakt… u kunt het zo gek niet bedenken! Zo is er voor ieder wat wils. In onze showroom zijn de meeste afwerkingen uiteraard live te bewonderen! Op verzoek kunnen we ook een afwerking speciaal voor u ontwikkelen, daar draaien we onze handen niet voor om.

De visgraat vloeren van onze leveranciers zijn ook verkrijgbaar in diverse afwerkingen en formaten. Hierbij kunnen we echter geen aanpassingen doen, u bent dan gebonden aan het assortiment van de leverancier.

Scroll verder naar beneden en neem een kijkje bij alle visgraat projecten die we recentelijk hebben opgeleverd!

Placeholder

Meerlaags parket of Traditioneel

Tida Parket levert visgraat in 2 systemen; meerlaags parket (ook wel multiplank genoemd) of traditioneel parket. Beide legwijzen zijn geschikt voor visgraat en kunnen in combinatie met vloerverwarming.


  1. Multiplank
    Meest gebruikte systeem vloer is de zogenaamde Multiplank. Deze is doorgaans opgebouwd uit een onderlaag/drager van Berken Multiplex met een verlijmde massieve toplaag van ca. 4mm dikte Frans Eiken. Deze multiplanken worden rechtstreeks en volvlak verlijmd op de bestaande dekvloer. Hierdoor ontstaat een optimaal rendement van de vloerverwarming en een stabiele vloer.


    Prijsindicatie: multiplank visgraat vloeren zijn verkrijgbaar vanaf 109,95 per m2  2. Traditioneel parket
    Ook het traditionele ‘tapis’ systeem is zeer geschikt voor visgraatmotieven in combinatie met vloerverwarming. Hierbij worden massief houten planken direct verlijmd en verspijkerd op een ondervloer van eiken mozaïek of spaanplaat. Hiermee creëer je de meest strakke vloer die bestaat, zeker bij patroonvloeren zoals visgraat met sluitbanden en bij verouderde vloeren. Vanwege de dikkere ‘houtlaag’ zal een tapis vloer iets meer reageren op extreme schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid dan een multiplank.


    Prijsindicatie: traditioneel gelegde visgraat vloeren zijn verkrijgbaar vanaf 129,95 per m2

Placeholder

Diverse mogelijkheden

Visgraat kan prachtig worden afgewerkt met een band, bies of staande fries of combinatie met een van deze. Hiermee creëert u een prachtige klassieke traditionele en ambachtelijke visgraatvloer.


Band en Bies randafwerking

Visgraat afgewerkt met een band betekent dat de visgraat niet doorloopt tot de plint, maar dat er rondom de hele vloer een band wordt geïnstalleerd. De band wordt vervaardigd van dezelfde houtsoort als die van de parketvloer. De breedte van de band kunt u zelf bepalen en is afhankelijk van het formaat van de visgraat en de ruimte. Wij zullen u hier persoonlijk over adviseren. Vaak wordt er ook een bies gelegd; dit is een klein zwart lijntje tussen de band en de visgraatvloer. De bies is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en kan ook in verschillende breedtes worden geleverd.


Staande fries

Bij een staande fries wordt uw visgraatvloer afgewerkt met een band en daaromheen een extra band met kleine plankjes die dwars op de band geïnstalleerd worden. Hiermee wordt het klassieke effect nog meer versterkt! Een echt staaltje ambacht van onze parketteurs.

Placeholder

Mogelijkheden zijn eindeloos

Naast Visgraat vloeren zijn er nog tal van andere patronen waarin wij de vloer voor u kunnen installeren. U kunt hierbij denken aan een dubbele visgraat maar ook een Hongaarse Punt of traditionele Mozaïek vloer behoren tot de eindeloze mogelijkheden. Naast de keuze in het patroon kunt u door de ruime keuze in afwerking en kleur een vloer samenstellen die perfect bij uw woning of interieur past.

Bekijk alle mogelijkheden voor een spectaculaire, creatieve patroonvloer op onze overzichtspagina. Inclusief foto’s én prijsindicatie.


Hongaarse punt

Visgraat is een van de populairste patroonvloeren op dit moment. Een ander populair patroon is de Hongaarse Punt, hierbij zijn de parketdelen niet haaks maar onder een hoek van 45 of 60 graden gezaagd. Hierdoor ontstaan duidelijke en rechte ‘banen’ in tegenstelling tot de ‘zig-zag’ van visgraat. Deze vloer wordt het liefst op een ambachtelijke wijze gelegd op een ondervloer van spaanplaat broodjes of Eiken mozaïek. Ook de Hongaarse punt vloer is af te werken in een kleur en behandeling naar keuze en kan perfect op vloerverwarming.

Prijsindicatie: Hongaarse punt vloeren zijn verkrijgbaar vanaf  139,95


Versailles

Wilt u een koninklijke uitstraling realiseren met de keuze van uw vloer? Dan is het Versailles legpatroon echt iets voor u. Dit patroon heeft zijn naam te danken aan de oorsprong, die ligt in de vertrekken van het Paleis van Versailles. In de 17e eeuw liet Koning Lodewijk XIV deze houten vloer speciaal vervaardigen voor zijn paleis. Het patroon is opgebouwd uit klassieke houten tegels met een diagonaal vlechtwerk en daaromheen steeds een vierkant kader van eiken. Een modern appartement of een klassieke jaren ’30 woning? Een versailles vloer geeft jouw woning een Koninklijke touch. Bezoek onze showroom om deze prachtige vloer in het echt te bewonderen!

Prijsindicatie: Versailles patroonvloeren zijn verkrijgbaar vanaf  169,95


Mozaïek

Mozaïekparket is opgebouwd uit afzonderlijke massieve houten strookjes van 8 mm dik, die worden verwerkt als matjes. Deze houten stroken, ook wel ‘Friezen’ genoemd, kunnen in veel verschillende patronen gelegd worden. Vaak worden ze gelegd in rijen van 7, eerst verticaal en dan weer horizontaal. dit wordt herhaald over de hele vloer waardoor het patroon duidelijk zichtbaar wordt. In het verleden werden deze vloeren veel gelegd in intensief belopen ruimtes zoals Horeca gelegenheden of winkelcentra.

Prijsindicatie: Mozaïek vloeren zijn verkrijgbaar vanaf 99,95


Kopshout

Kopshouten vloeren zijn een van de sterkste houten vloeren die er bestaan. Bij een kopshouten vloer wordt het hout niet over de lengte gezaagd, maar over de breedte. Hierdoor krijg je kleine, ijzersterke plankjes waarop je de jaarringen van de boom kunt tellen. Door de zaagwijze zijn de vloerdelen extreem goed bestand tegen druk. De kleine blokjes creëren een speels effect!

Prijsindicatie: Kopshouten vloeren zijn verkrijgbaar vanaf 199,95

Placeholder

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Visgraat parket van Tida

Groot assortiment

Onze collectie patroonvloeren bewijst dat we een ambachtelijk parketbedrijf zijn.

Professionele installatie

Vakkundige installatie door ons eigen team parketteurs.

Zekerheid en Garantie

Erkende parketspecialisten sinds 1978

Sieraad in uw interieur

Visgraat- en patroonvloeren geven elke ruimte klasse en cachet.

Persoonlijk

Precies de vloer die aansluit bij uw wensen

Alle kleuren

Een visgraatvloer wordt naar wens afgewerkt. In onze werkplaats of in het werk.

Projecten

Met dit product