PATROONVLOEREN

Wilt u iets anders dan het populaire visgraat of de klassieke plank? Gelukkig zijn de mogelijkheden onbegrensd!

Hongaarse punt Sergeant streep

Bij de Hongaarse punt zijn de parketdelen onder een hoek van 45 of 60 graden gezaagd. Hierdoor ontstaan duidelijke en rechte ‘banen’ in tegenstelling tot de ‘zig-zag’ van visgraat. Deze vloer wordt het liefst op een ambachtelijke wijze gelegd op een ondervloer van spaanplaat broodjes of Eiken mozaïek. Ook de Hongaarse punt vloer is af te werken in een kleur en behandeling naar keuze en kan perfect op vloerverwarming.


Prijsindicatie: vanaf  175,-
Geschikt voor vloerverwarming: ja

Versailles parket Koninklijke uitstraling

Wilt u een koninklijke uitstraling realiseren met de keuze van uw vloer? Dan is het Versailles legpatroon echt iets voor u. Dit patroon heeft zijn naam te danken aan de oorsprong, die ligt in de vertrekken van het Paleis van Versailles. In de 17e eeuw liet Koning Lodewijk XIV deze houten vloer speciaal vervaardigen voor zijn paleis. Het patroon is opgebouwd uit klassieke houten tegels met een diagonaal vlechtwerk en daaromheen steeds een vierkant kader van eiken. Een modern appartement of een klassieke jaren ’30 woning? Een versailles vloer geeft jouw woning een Koninklijke touch. Bezoek onze showroom om deze prachtige vloer in het echt te bewonderen!


Prijsindicatie: vanaf 200,-
Geschikt voor vloerverwarming: ja

Mozaïek parket Traditioneel en ambachtelijk

Mozaïekparket is opgebouwd uit afzonderlijke massieve houten strookjes van 8 mm dik, die worden verwerkt als matjes. Deze houten stroken, ook wel ‘Friezen’ genoemd, kunnen in veel verschillende patronen gelegd worden. Vaak worden ze gelegd in rijen van 7, eerst verticaal en dan weer horizontaal. dit wordt herhaald over de hele vloer waardoor het patroon duidelijk zichtbaar wordt. In het verleden werden deze vloeren veel gelegd in intensief belopen ruimtes zoals Horeca gelegenheden of winkelcentra.


Prijsindicatie: vanaf 125,-
Geschikt voor vloerverwarming: ja

Bamboe hoogkant parket

Kopshout Anders dan anders

Kopshouten vloeren zijn een van de sterkste houten vloeren die er bestaan. Bij een kopshouten vloer wordt het hout niet over de lengte gezaagd, maar over de breedte. Hierdoor krijg je kleine, ijzersterke plankjes waarop je de jaarringen van de boom kunt tellen. Door de zaagwijze zijn de vloerdelen extreem goed bestand tegen druk. De kleine blokjes creëren een speels effect!


Prijsindicatie: vanaf 200,-
Geschikt voor vloerverwarming: nee

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Projecten

Met Patroonvloeren