VLOERBESCHERMING

Met de juiste vloerbescherming voorkomt u dat er krassen ontstaan op uw prachtige houten vloer.

De basis Een goede vloermat

De meeste krassen worden veroorzaakt door zand of steentjes die mee naar binnen worden gelopen. Een degelijke vloermat is dan ook absolute noodzaak om uw prachtige vloer te beschermen. Dit is een eerste en simpele stap in het beschermen van uw vloer!

Hebben wij uw vloer geïnstalleerd, dan verzorgen wij in de meeste gevallen ook de vloermat. Vaak verwerken we deze in de vloer, zodat er geen hoogteverschil ontstaat en de mat en de vloer zoveel mogelijk een geheel vormen. Wij kunnen de mat echter ook leveren met rand zodat deze op elke willekeurige plek neergelegd kan worden.

In onze showroom hebben wij een aantal voorbeelden liggen van diverse kleuren en patronen. Hier kunt u komen uitzoeken wat u mooi vindt.

Ik wil een vloermat uitzoeken!

Verschillende types Vloerbescherming

Ook meubels kunnen krassen veroorzaken op uw vloer. Denk bijvoorbeeld aan het schuiven met de keukenstoelen of bureaustoelen. Er zijn een aantal producten op de markt waarmee u dit kunt voorkomen:
Viltglijders – voor houten stoelpoten en geschikt voor alle type vloeren
Viltstroken – om zelf op maat te knippen
Wielschaaltjes – voor pian’s of meubels op wieltjes
Teflon vloerbeschermers – voor tapijt of mat gelakte vloer
ScratchNoMore – voor alle type vloeren
Silent Socks – voor harde vloeren

Wij adviseren zelf om vloerbescherming van Silent Socks  of ScratchNoMore te gebruiken, dit is de meest duurzame oplossing die geen krassen geeft en niet los laat, zoals plakvilt dat wel kan doen.

Shop vloerbescherming!

Waarom ScratchNoMore?

  • De beschermvoetjes zijn gemaakt van hoogpolig tapijt. Dit kun je stofzuigen, afdoen en zal niet krassen, ook niet als het nat wordt
  • Dit materiaal kan niet loslaten, omdat het basisdeel in de stoel vast geklemd of geschroefd wordt (vilt laat wel vaak los)
  • Het Scratch no More beschermvoetje is gemaakt van Polycarbonaat, dit is vele malen duurzamer dan alle andere vloerbescherming die op de markt is
  • Je monteert éénmalig het universele basisdeel, het losse beschermvoetje is eenvoudig en snel te verwisselen
  • Ook bij verandering van uw vloer, van bijvoorbeeld parket naar tapijt, is het wisselen van het voetje voldoende
Shop ScratchNoMore!
scratchnomore

Waarom Silent Socks?

Silent Socks zijn grappige vloerbeschermers met een creatieve touch. Ze bestaan uit een rubberen bal omgeven door een buitensok van vilt, welke je zo om de stalen stoelpoot schuift. Silent Socks original zijn geschikt voor harde vloeren, zoals pvc of glad gelakt parket. Wat zijn de voordelen?

1. Veel stiller: Silent Socks zijn akoestische sokken die het geluid in een kamer tot 18 dB verminderen in vergelijking met alternatieve vloerbescherming. Een vermindering van slechts 8-10 dB wordt ervaren als een halvering van het geluidsniveau.
2. Lichter en minder slijtage: met Silent Socks glijdt de stoel gemakkelijk, wat betekent dat u geen schrammen hoort, vloer krassen en zware liften. Bovendien dempt Silent Socks het geluid van ‘botsingen’ tussen bijvoorbeeld stoel en tafel.
3. Geteste kwaliteit die bestand is tegen zware handelingen: Silent Socks zijn in Zweden getest, zowel door het SP Technical Research Institute als in het geluidlaboratorium van Akustikverkstan, specialist in lawaaionderdrukking.
4. Twee maten: Silent Socks zijn er in twee maten die geschikt zijn voor stalen buisstoelpoten Ø 16-22 mm en Ø 20-27 mm. Beide maten passen op stalen buispoten.
5. Wasbaar: Silent Socks kunnen in de wasmachine worden gewassen en worden gecentrifugeerd (wolprogramma 30-40 °).
6. Eenvoudige montage: geen gereedschap vereist, en de originele pads hoeven niet worden verwijderd bij het monteren van Silent Socks.

Shop Silent Socks!

Wilt u persoonlijk advies over welke vloerbescherming het beste bij u past?