GEOLIEDE HOUTEN VLOER

Op deze pagina leggen we stap voor stap uit hoe u een geoliede houten vloer kunt onderhouden. Lees snel verder!

Onderhoudsplan Voor geoliede houten vloeren

Dagelijkse reiniging
Voor alle geoliede houten vloeren geldt dat het belangrijk is om dagelijks droog te reinigen. Zandkorrels gaan in het hout zitten en kunnen de geoliede vloer sterk bevuilen. Dagelijks droog reinigen klinkt belastend, maar met onze systemen is dit 2 tellen werk! Even met een vloerwisser met statische stofdoek door de kamer heen en klaar is kees. Een kind kan de was doen! Bekijk onze stofwisdoeken.

Regelmatig reinigen
De geoliede houten vloer kun je regelmatig reinigen met een voedende zeep (van hetzelfde merk als de basisbehandeling). Met goed zepen stelt u een grote onderhoudsbeurt uit! Gebruik niet zomaar een zeep uit de bouwmarkt, deze kan een ongewenste film/laag op de vloer achterlaten of de vloer juist ongewenst uitdrogen. Bekijk hier onze gerenommeerde parketzepen. Twijfels over welke zeep geschikt is? Neem dan contact op en wij helpen je verder!

Periodiek onderhoud
1 a 2x per jaar onderhoud je de geoliede houten vloer met onderhoudsolie. Het is goed om hem dan eerst te reinigen met een intensiefreiniger/ontvetter. Zo kan de onderhoudsolie beter intrekken. Hoe beter de vloer verzadigd is met olie, hoe beter deze bestand is tegen vlekken! Gebruik altijd de onderhoudsolie en de intensiefreiniger van het merk waarmee de vloer is afgewerkt. Bekijk onze webshop voor het aanbod intensiefreinigers voor geoliede vloeren en onderhoudsoliën.

Heeft u meer vragen over het onderhoud?