GEOLIEDE HOUTEN VLOER

Op deze pagina leggen we stap voor stap uit hoe u een geoliede houten vloer kunt onderhouden. Lees snel verder!

Onderhoudsplan
Voor geoliede houten vloeren

Dagelijkse reiniging
Voor alle geoliede houten vloeren geldt dat het belangrijk is om dagelijks droog te reinigen. Zandkorrels gaan in het hout zitten en kunnen de geoliede vloer sterk bevuilen. Dagelijks droog reinigen klinkt belastend, maar met onze systemen is dit 2 tellen werk! Even met een vloerwisser met statische stofdoek door de kamer heen en klaar is kees. Een kind kan de was doen! Mogelijke stofwissers zijn: Bona Dust pad, Oliefris Statische Stofdoek of de Osmo Stofdoek.

Regelmatig reinigen
De geoliede houten vloer kun je regelmatig reinigen met een voedende zeep (van hetzelfde merk als de basisbehandeling). Met goed zepen stelt u een grote onderhoudsbeurt uit! Gebruik niet zomaar een zeep uit de bouwmarkt, deze kan een ongewenste film/laag op de vloer achterlaten of de vloer juist ongewenst uitdrogen. Veel gebruikte zepen zijn Woca Natuurzeep, Clien-Z of Ciranova Parketzeep. Twijfels over welke zeep geschikt is? Neem dan contact op en wij helpen je verder!

Periodiek onderhoud
1 a 2x per jaar onderhoud je de geoliede houten vloer met onderhoudsolie. Het is goed om hem dan eerst te reinigen met een intensiefreiniger/ontvetter. Zo kan de onderhoudsolie beter intrekken. Hoe beter de vloer verzadigd is met olie, hoe beter deze bestand is tegen vlekken! Gebruik altijd de onderhoudsolie en de intensiefreiniger van het merk waarmee de vloer is afgewerkt. Bijvoorbeeld de Lecol Wax Remover + Lecol Conditioner OH25Woca Intensiefreiniger +Woca Onderhoudsolie, de Clien-S + Revol 30 of de Ciranova Intensiefreiniger + Ciranova Onderhoudsolie.

Heeft u meer vragen over het onderhoud?