Parky

Met fineerparket van Parky haal je een échte houten vloer in huis, voor de prijs van laminaat!

Warmte van hout Voordelen van laminaat

Parky is fineerparket dat de warmte en het unieke design van echt hout combineert met de voordelen van laminaat. Zo is Parky even gemakkelijk in installatie en onderhoud als een laminaatvloer. Toch is er een groot verschil: Parky heeft een toplaag van 0,6mm écht hout. Dit betekent dat je ook van de voordelen geniet van écht hout.


Zo is elke plank uniek en een Parky vloer voelt altijd warm aan. Vanaf de bovenkant gezien ziet uw vloer eruit als massief hout,  maar dan wel voor een leuke prijs!

Ijzersterke bescherming Slijtvast resultaat

Parky is zeer goed bestand tegen indrukken. Het geheim schuilt hem in de goed doordachte opbouw van de drager in combinatie met de toplaag. Deze is namelijk verlijmd op een zogenaamde HDF drager (Higd Density Fibre) wat voor een zeer stabiel en slijtvaste samenstelling zorgt.


Elke Parky vloer is daarnaast afgewerkt met maar liefst 8 lagen lak wat voor een zeer slijtvast oppervlak zorgt. Dankzij de sterke drager en de sterke lak is een Parky vloer uitzonderlijk goed bestand tegen indrukken en sterker en stabieler dan massief parket.

Europese productie Zonder oplosmiddelen

Met een Parky vloer maakt u een duurzame keuze. Parky vloeren worden in België geproduceerd en het hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De energie die nodig is voor de productie wordt deels opgewekt met behulp van zonnepanelen en 2 windmolens.


Daarnaast garanderen Parky vloeren een gezonde luchtkwaliteit; er wordt gewerkt met lijmen zónder oplosmiddelen en watergedragen lakken. Hierdoor is het wetenschappelijk bewezen dat de luchtkwaliteit beter is als er een Parky vloer geïnstalleerd is.

Inspiratie

Hieronder vindt u verschillende inspiratiefoto’s van Parky vloeren. Wilt u het complete assortiment bekijken? Kom dan langs in de showroom aan de Ringbaan-Zuid 376 in Tilburg. U kunt ook alles vinden over het assortiment op de website van Parky.

Over Parky
Parky is meerlaags parket dat de warmte en het unieke design van echt hout combineert met de voordelen van laminaat. Zo is Parky even gemakkelijk in installatie en onderhoud als een laminaatvloer. Toch is er een groot verschil: de toplaag van Parky is echt hout, geen imitatieprint zoals bij laminaat. Wat u ziet en voelt is natuurlijk hout. Er bestaan geen twee identieke bomen en daarom is elke plank uniek. Parky geeft een warme, exclusieve uitstraling aan uw huis, winkel of kantoor.


Parky en Milieu
Par-ky heeft een hart voor hout. Daarom zijn zij zo zuinig met deze kostbare, natuurlijke grondstof en gebruiken ze dit materiaal optimaal door er fijne plakjes van te snijden in plaats van dikke, massieve planken waarbij het hout grotendeels onderbenut wordt. Al het hout is bovendien afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Daarnaast doen zij er alles aan om de productie zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Zo wordt bijna één derde van de energie die zij verbruiken voor de productie, opgewekt middels zonnepanelen. Ze plaatsten ook 2 windmolens die extra duurzame energie genereren. Het restafval van de productie wordt gebruikt als verwarmingsbrandstof in de koudere maanden. Minder afval, minder brandstof, minder uitstoot. Het streven is om tegen 2020 volledig CO2-neutraal te kunnen produceren!


Het assortiment
Parky is onderverdeeld in 6 plankenvloeren; elke variant heeft zijn eigen specificaties en is verkrijgbaar in een aantal houtsoorten. Lees snel verder!


Pro 06
Bij uitstek HET alternatief voor laminaat
Toplaag van 0,6mm hout
Lengte 1203 x breedte 190 x dikte 7,2 mm
Gebruikersklasse 31
18 dessins verkrijgbaar
Warmteweerstand 0,053


Lounge 06
Bij uitstek HET alternatief voor laminaat
Toplaag van 0,6mm hout
Lengte 1203 x breedte 124 x dikte 8,3 mm
Gebruikersklasse 31
10 dessins verkrijgbaar
Warmteweerstand 0,059


Deluxe+ 06
Extra lange planken
Toplaag van 0,6mm hout
Lengte 1810 x breedte 166 x dikte 8,3 mm
Gebruikersklasse 31
18 dessins verkrijgbaar
Warmteweerstand 0,109


Classic 20
Toplaag van 2mm hout
Lengte 1185 x breedte 150 x dikte 10mm
Gebruikersklasse 31
20 dessins verkrijgbaar
Warmteweerstand 0,070
Altijd verlijmen met vloerverwarming


Royal+ 20
Toplaag van 2mm hout
Lengte 1935 x breedte 194 x dikte 12mm
Gebruikersklasse 31
6 dessins verkrijgbaar
Warmteweerstand 0,100
Altijd verlijmen met vloerverwarming


Classic 32
Toplaag van 3,2mm hout
Lengte 1184 x breedte 148 x dikte 14mm
Gebruikersklasse 31
6 dessins verkrijgbaar
Warmteweerstand 0,100
Altijd verlijmen met vloerverwarming


Swing: Parky Visgraat
Visgraatvloer
Toplaag van 0,6mm hout
Lengte 595 x breedte 121 x dikte 10 mm
Gebruikersklasse 31
3 dessins verkrijgbaar
Warmteweerstand 0,073


Waarom kiezen voor Parky?

 • Echt hout voor de prijs van laminaat
  Met Parky kunt u kiezen voor echt hout, voor de prijs en het gemak van laminaat. Niets gaat boven de look en feel van echt hout en dat kunt u nu in huis halen voor een schappelijke prijs. Fantastisch toch? Met Parky geniet u van het warme, natuurlijke thuisgevoel!
 • Duurzame keuze
  Parky wordt met de grootste zorg voor mens en milieu geproduceerd en dat vindt plaats in Europa; België. Al het hout komt uit duurzaam beheerde bossen en in plaats van vol massieve planken schaven zij er dunne plakjes van om de grondstof zo optimaal mogelijk te benutten.
 • Eenvoudige plaatsing
  Alle Parky vloeren zijn voorzien van het super makkelijke Uniclic systeem waardoor u de vloeren ook zelf zou kunnen installeren.
 • Sterker dan massief parket
  Parky zit buitengewoon goed in elkaar; de drager bestaat uit een zogenoemde High Density Fiber wat samen met een dunne toplaag zorgt voor een zeer stabiele vloer die minimaal werkt en goed bestand is tegen indrukken. Dit maakt de vloer ook ideaal voor vloerverwarming!
 • Onderhoudsvrij
  Parky vloeren zijn met maar liefst 8 lagen lak behandeld waardoor ze een supersterke bescherming garanderen. Bovendien hoef je gelakt hout dus niet te onderhouden!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?