Reclaimed parket

Een vloer met een bijzondere geschiedenis. Authentiek oud hout.

In 1704 een whiskeyvat nu een authentieke vloer

Hout dat de industriële revolutie heeft doorstaan. Hout dat duizenden kilometers heeft gereisd. Wat ooit een whiskeyvat, schuur of vissersboot was, is nu een authentieke vloer of wand die elk interieur naar een hoger niveau brengt. Met onze collectie Oerplank haalt u niet alleen een blikvanger in huis, maar ook een stuk historie.

Een tweede leven Een nieuwe geschiedenis

Een vloer valt op bij binnenkomst. Een vloer moet een bijzonder verhaal vertellen. Met een reclaimed houten vloer van Tida zit dat wel goed. Deze sfeervolle vloeren verrassen, nodigen uit en wekken nieuwsgierigheid op bij uw gasten.
Sommige varianten uit de Oerplank collectie zijn meer dan 450 jaar oud en hebben een heuse wereldreis gemaakt. Ze zijn klaar voor de volgende bladzijde in hun lange geschiedenis.

Historisch hout vraagt om vakmanschap

Het unieke van onze oude houten vloeren en wanden is dat elke plank anders is. Dat vraagt om het nodige maatwerk. In de fabriek vindt een strenge selectie plaats. Het resultaat is een perfecte vloerplank dankzij het imperfecte karakter.
Ruwe details die zijn ontstaan door de tand des tijds worden omarmd. Kleine scheuren, verkleuringen of oneffenheden: deze details geven de vloer en uw woning een unieke uitstraling.

Amerikaans Ambacht is een collectie vloeren die hun oorsprong vinden in de eikenbossen tussen Virginia en West-Texas. Gekapt in een tijd waarin elektriciteit en machines nog niet bestonden. Het hout uit deze collectie heeft zich in de afgelopen 100 tot 250 jaar bewezen als een blijver. Uitgesproken, maar tegelijkertijd passend bij veel interieurstijlen.

DE EERSTE SCHUREN EN MOLENS VAN DE VS
Een aantal stukken hout uit de Amerikaans Ambacht-collectie is gekapt in de tijd dat er nog geen machines waren. De planken hebben maar liefst 100 tot 250 jaar op de teller staan, maar zijn hun charme en kracht nog lang niet verloren. Integendeel: de tand des tijds heeft het hout juist een prachtig uiterlijk gegeven. Sommige stukken hout uit deze collectie zijn gemaakt van de
eerste schuren en molens van Amerika.

MAN- EN PAARDENKRACHT
Hoe ambachtelijk wilt u uw vloer hebben? Het hout uit deze collectie kostte de nodige man- en paardenkracht. Om de gekapte bomen te verwerken tot planken, maakten werklieden gebruik van een zogenoemde saw pit. Ze legden de boom op een put. Iemand stond boven op de boom en iemand stond in de put. Samen zaagden ze met een grote handzaag op en neer. De gekapte boomstammen werden vervolgens met paarden uit de bossen gehaald.

Stalen
Stalen
Stalen

Het schitterende eikenhout uit onze collectie Puur & Pracht komt uit oude Europese huizen, schuren en industriegebouwen. Na de sloop is dit eeuwenoude hout bewaard gebleven. Ondanks Europese conflicten en twee wereldoorlogen is het ongeschonden uit de strijd gekomen. Gelukkig maar!

ONGEËVENAARD HOUT
Het hout komt van bomen die groeiden in oerbossen met een ongelooflijke
biodiversiteit. Deze bomen zijn gekapt op een respectabele leeftijd van enkele
honderden jaren oud. De gekapte boomstammen werden versleept met
paarden of stieren naar de dichtstbijzijnde rivier. Daar werden de boomstammen samengebonden tot een vlot. Dit dreef de rivier af, op weg naar de zagerij. Kijk niet raar op als u sporen van een hakbijl terugvindt in uw vloer.

UNIEKE EIGENSCHAPPEN
Dit historische eikenhout heeft eigenschappen die u nauwelijks meer aantreft in hedendaags hout. Dichtere nerven, onvergelijkbare afmetingen en rijke kleuren maken dit hout bijzonder. Samen met het duurzame karakter zijn de vloeren uit de collectie Puur & Pracht al helemaal uniek te noemen. Zo’n rijke historie verdient het om verteld te worden!

Spijkers

De Rustiek Artistiek-collectie bestaat uit vloeren die nooit gaan vervelen. Elke plank is anders. Elke dag merkt u een ander detail op. Samen vormen de planken een prachtig kunstwerk onder uw voeten. Het hout uit deze collectie kende een vorig leven als schuur, deur of ander timmerwerk.

BALTISCH DENNENHOUT
Rustiek Artistiek In de vloeren van de Rustiek Artistiekcollectie is hout verwerkt uit onder andere de Baltische Staten. In de zeventiende en
achttiende eeuw waren Estland, Letland en Litouwen een belangrijke bron van
hout voor West-Europa. Zowel Nederland als Engeland waren afhankelijk van het Baltische dennenhout. Ze gebruikten het voor de bouw van hun schepen. Door middel van oorlogen en onderhandelingen met Zweden en Denemarken probeerden Nederland en Engeland zo veel mogelijk hout te bemachtigen.

HOUT-MOZAÏEK
Naast Baltisch hout is er ook dennenhout uit Amerika en Azië verwerkt in deze vloer. Door de verschillende afkomsten vormen deze planken samen een schitterend hout-mozaïek. Onbehandeld, inclusief gebruikssporen en verfresten. De planken in de Rustiek Artistiek-collectie zijn altijd wisselend en komen in allerlei kleuren, afhankelijk van de beschikbaarheid.

Beits

De Expeditie Hout-collectie is een bonte verzameling die bestaat uit hout uit heel de wereld. Het komt van onder andere whiskeyvaten, Venetiaanse navigatiepalen, boten, deuren en bruggen. Prachtig materiaal dat toe is aan een nieuw hoofdstuk.

EEN VLOER UIT HET OUDE VENETIË
Een stukje Venetië in huis! Een bijzondere vloer uit deze collectie is Oak Venice. Deze vloer bestaat onder andere uit Venetiaanse aanmeer-, navigatie- en boeipalen. Deze palen dienden als bewegwijzering, zodat de zeelieden niet verdwaalden. Ze zijn jarenlang doordrenkt met mineralen uit het zeewater. Dit proces heeft het hout unieke kleuren en een bijzondere structuur gegeven.

WHISKEY IN EEN VLOER
De Oak Jack & Jim, deze planken komen van oude whiskeyvaten. Wist u dat het wettelijk is vastgelegd dat alle whiskeyvaten van eikenhout gemaakt moeten worden? Dat begrijpen wij wel. Dit type hout is namelijk ontzettend sterk, lek-proof en kan buigen door verhitting. Het productieproces laat prachtige sporen achter op het hout. Ook op deze manier brengt whiskey sfeer in de ruimte!

Beits

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Projecten

Met Reclaimed Parket