BOENWAS VLOER

Op deze pagina leggen we stap voor stap uit hoe u een houten vloer kunt onderhouden die is afgewerkt met boenwas. Lees snel verder!

Onderhoudsplan
Voor boenwas vloeren

Dagelijkse reiniging
Voor alle boenwas vloeren geldt dat het belangrijk is om dagelijks droog te reinigen. Zandkorrels gaan in het hout zitten en kunnen de boenwas laag bevuilen. Dagelijks droog reinigen klinkt belastend, maar met onze systemen is dit 2 tellen werk! Even met een vloerwisser met statische stofdoek door de kamer heen en klaar is kees. Een kind kan de (boen)was doen! Mogelijke stofwissers zijn: Bona Dust pad, Oliefris Statische Stofdoek of de Osmo Stofdoek.

Regelmatig reinigen
Een wasvloer is gevoelig voor water. Nat reinigen wordt dan ook afgeraden. Er zijn speciale vloeibare wasmiddelen verkrijgbaar die zowel een voedende als reinigende werking hebben. Een veel gebruikte vloeibare was is die van Auro. Twijfels over welke vloeibare reiniger geschikt is? Neem dan contact op en wij helpen u verder! Het volledige aanbod zepen vindt u op onze webshop.

Periodiek onderhoud
Indien uw vloer afgewerkt is met boenwas, kunt u deze 2x per jaar opnieuw behandelen met (vloeibare) was of boenwas. Voorafgaand aan een nieuwe behandeling met was kunt u de vloer intensief reinigen met een wax remover. Hiermee worden oude onderhoudslagen verwijdert en zorgt u voor een betere hechting van de nieuwe laag. We adviseren dezelfde waxremover als vloeibare was te gebruiken. Een veel gebruikte combinatie is Lecol Waxremover + Lecol Vloeibare was.

Heeft u meer vragen over het onderhoud?

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen