GELAKTE HOUTEN VLOER

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe u een gelakte houten vloer kunt onderhouden. Lees snel verder!

Onderhoudsplan
Voor gelakte houten vloeren

Dagelijkse reiniging gelakte vloer
Voor gelakte houten vloeren geldt dat het belangrijk is om dagelijks droog te reinigen. Zandkorrels gaan in het hout zitten en kunnen krassen veroorzaken in uw gelakte vloer. Dagelijks droog reinigen klinkt belastend, maar met onze systemen is dit 2 tellen werk! Even met een vloerwisser met statische stofdoek door de kamer heen en klaar is kees. Een kind kan de was doen! Mogelijke stofwissers zijn: Bona Dust pad, Oliefris Statische Stofdoek, Dumby stofwisdoek of de Osmo Stofdoek.

Regelmatig reinigen
Indien uw vloer afgewerkt is met lak, kunt u deze regelmatig reinigen met speciale reiniger die geen vette laag achterlaat (van hetzelfde merk als de basisbehandeling). Gebruik niet zomaar een zeep uit van de bouwmarkt, dit kan de laklaag uitdrogen, vettig en dof maken of beschadigen. Veel gebruikte reinigers zijn Bona Cleaner, Lecol OH49 of Pallman Clean. Het volledige aanbod vindt u op onze webshop. Twijfelt u welke reiniger u nodig heeft? Neem dan contact op en wij helpen u verder!

Periodiek onderhoud
2-4 x per jaar kunt u de vloer onderhouden met een polish. Een polish laat een beschermende laag achter en vult kleine krasjes op. Veel gebruikte polishen zijn Bona D509, Lecol OH41 Zijdemat, Dumby Polish of Pallman Finish. Het is goed om de vloer dan eerst te reinigen met een intensiefreiniger/ontvetter/polishremover. Denk hierbij aan Bona Fernox, Lecol Intensive Cleaner, Dumby Intensiefreiniger of Pallman Clean Strong. De polish wordt simpelweg verdeeld met een doek of dweil over de vloer, even laten drogen en klaar is kees!

Heeft u meer vragen over het onderhoud?