HARDWAX GEOLIEDE HOUTEN VLOER

Op deze pagina leggen we stap voor stap uit hoe u een hardwax geoliede houten vloer kunt onderhouden. Lees snel verder!

Onderhoudsplan Voor hardwax geoliede houten vloeren

Dagelijkse reiniging
Voor alle hardwax geoliede houten vloeren geldt dat het belangrijk is om dagelijks droog te reinigen. Zandkorrels gaan in het hout zitten en kunnen de hardwaxolie laag bevuilen. Dagelijks droog reinigen klinkt belastend, maar met onze systemen is dit 2 tellen werk! Even met een vloerwisser met statische stofdoek door de kamer heen en klaar is kees. Een kind kan de was doen! Bekijk onze stofwisdoeken.

Regelmatig reinigen
De hardwax geoliede houten vloer kunt u regelmatig reinigen met een voedende zeep (van hetzelfde merk als de basisbehandeling). Met goed zepen stelt u een grote onderhoudsbeurt uit! Gebruik niet zomaar een zeep uit de bouwmarkt, deze kan een ongewenste film/laag op de vloer achterlaten of de vloer juist ongewenst uitdrogen. Bekijk hier onze zepen. Twijfels over welke zeep geschikt is? Neem dan contact op en wij helpen u verder! Het volledige aanbod zepen vindt u op onze webshop.

Periodiek onderhoud
1 – 2 x per jaar onderhoud u de vloer met onderhoudswas, met name op de plekken waar veel gelopen wordt. Bekijk hier al onze onderhoudswassen. Wordt de vloer schraal en merkt u dat de onderhoudswas weinig effect meer heeft? 1x per 5 jaar kunt u dan een laag onderhoudsolie aanbrengen. Het is dan belangrijk om de vloer eerst te reinigen met een intensiefreiniger. Hierbij worden oude onderhoudslagen verwijdert en kan de nieuwe laag hardwaxolie goed hechten. Gebruik altijd een intensiefreiniger en onderhoudsolie van hetzelfde merk.

Heeft u meer vragen over het onderhoud?