LAMINAAT VLOER

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe u een laminaat vloer kunt onderhouden. Lees snel verder!

Onderhoudsplan Voor laminaat vloeren

Dagelijkse reiniging gelakte vloer
Voor laminaat vloeren geldt dat het belangrijk is om regelmatig droog te reinigen. Zandkorrels kunnen krassen veroorzaken in uw mooie laminaat vloer. Dit droog reinigen klinkt belastend, maar met onze systemen is dit 2 tellen werk! Even met een vloerwisser met statische stofdoek door de kamer heen en klaar is kees. Een kind kan de was doen! Bekijk onze stofwisdoeken.

Regelmatig reinigen
Een laminaat vloer kunt u reinigen met een speciale laminaatreiniger. Dit zijn reinigers die de beschermlaag van het laminaat zo goed mogelijk beschermen en zeker niet aantasten. Een veel gebruikte reiniger is Dumby Laminaatreiniger. Het volledige aanbod vindt u op onze webshop. Twijfelt u welke reiniger u nodig heeft? Neem dan contact op en wij helpen u verder!a

Periodiek onderhoud
Er is helaas niets wat u kunt doen om de laminaatvloer verder te onderhouden, buiten het gebruik van de juiste reinigers en natuurlijk de juiste vloerbescherming. De toplaag is van kunststof en deze is niet te herstellen met een onderhoudsmiddel. Om deze reden is laminaat een minder duurzame oplossing dan hout of PVC. Bent u toe aan een nieuw laminaat? Loop eens bij ons binnen voor het complete assortiment!

Heeft u meer vragen over het onderhoud?