Bamboe

Wanneer je denkt aan Bamboe parket, denk je eigenlijk maar aan 3 dingen: ecologisch, ecologisch en nog meer ecologisch!

Kies voor Bamboe Kies voor duurzaamheid

Bamboe is een van de meest potentierijke grondstoffen in de overgang naar een duurzame economie. Het is de snelstgroeiende plant ter wereld (tot 1 meter per dag!) en combineert dit met hardhoutachtige eigenschappen zoals kracht en stabiliteit. Dit maakt het een zeer ecologisch alternatief voor een parketvloer!


Wij leveren bamboe van de toonaangevende leverancier Moso, een pionier op het gebied van Bamboe die duurzaamheid werkelijk ademt en leeft. Dankzij de focus op duurzaamheid, kwaliteit en innovatie wordt Moso gezien als hét A-merk in Bamboe wereld.

Moso bamboe
Moso bamboe

Aantrekkelijke prijs Veel variatie

Bamboe is al verkrijgbaar vanaf 42,- per m2 en kan gewoon in combinatie met vloerverwarming! Hoewel Bamboe formeel gezien een gras is en geen hout, bezit deze wel uitstekende eigenschappen. Het gebruik van Bamboe als parketvloer heeft dan ook tal van voordelen;

 • Extreem hoge hardheid
 • Door deze hardheid zeer stabiel
 • Zeer duurzaam en geschikt voor renovatie
 • Bamboe wordt CO2 neutraal geproduceerd
 • Bamboe is anti-allergisch en anti-statisch en zorgt voor een gezond binnenklimaat (lage emissies)
 • Verkrijgbaar in tal van uitvoeringen

Groei en ontwikkeling van Bamboe tot vloer

Bamboe groeit dus met een snelheid van wel 1 meter per dag en na 4-5 jaar is een bamboestam al rijp voor de oogst. Na de oogst worden de stammen in de lengte in strips gezaagd, waarna de groene schil wordt verwijdert.


Deze strips hebben van naturel een naturel-gele kleur, maar kunnen ook worden gestoomd voor een lichtbruine kleur. Ten slotte kunnen de strips ook thermisch worden behandeld voor een donkerbruine kleur.

Moso bamboe
Moso bamboe

Van strips Naar parket

Nadat de strips zijn behandeld en gedroogd, worden ze op verschillende manieren tot een vloer geperst. Dit kan met 5 methodes:

 • Plain pressed
  De strips worden horizontaal naast elkaar gelegd en verlijmd
 • Side pressed
  De strips worden verticaal naast elkaar gelegd en verlijmd
 • Density
  De strips worden onder hoge druk geperst waardoor het eindproduct veel harder wordt
 • Flexibel
  De strips worden verbonden dmv een latex of gaas backing
 • Forest
  De bamboestam wordt middels een speciaal proces vlak gemaakt en toegepast als toplaag

Op de website van Moso lees je meer over het productieproces!

Buitenparket van Bamboe Duurzaam genieten

Naast Bamboe voor binnen wordt Bamboe ook veelvuldig gebruikt als toepassing voor buiten. Dit kan zijn in de vorm van een prachtig terras, maar ook voor gevels of schuttingen is Bamboe een ideale keuze.


Voor buiten toepassingen worden de Bamboe strips speciaal geperst en thermisch behandeld. Door deze behandeling krijgt het bamboe een extreem hoge stabiliteit en krijgen schimmels geen kans meer. Tevens zorgt dit proces ervoor dat Bamboo X-treme de hoogste duurzaamheidsklasse bereikt binnen de EU. Dit betekent een extra lange levensduur (25 jaar).

Meer weten over ons buitenparket? Lees verder..

moso
Moso bamboe

Bamboe parket De collecties

Tot slot. Moso Bamboe parket is beschikbaar in 5 collecties;

 1. De Dynamic collectie is een basis collectie, geschikt voor huishoudelijk gebruik. Binnen de Dynamic vindt u ontelbare mogelijkheden, passend bij de laatste trends. De Dynamic bestaat uit Purebamboo (100% massief bamboe), Topbamboo (Toplaag van bamboe) en Flexbamboo (Wandbekleding op een flexibele rug).
 2. De Eternal collectie biedt de allersterktste bamboe vloeren speciaal voor intensief belopen ruimtes zoals kantoren en restaurants. Binnen Eternal vindt u Supreme (high density pressed planken), Forest (toplaag van bamboe) en Industriale (massieve strips in ladderpatroon).
 3. De Grand collectie heeft vloeren met extra grote planken voor een ruimtelijke high-end uitstraling. Dankzij de royale afmetingen zijn de vloeren relatief snel te plaatsen. Binnen de Grand collectie vindt u de Bamboo Elite en de Bamboo Solida. Elite is een 100% bamboe vloer met relatief lange en brede planken. Solida is een vloer met extra grote planken en heeft de uitstraling van hout.
 4. De Ultradensity collectie is een collectie speciaal voor intensief belopen projectruimtes voor binnen EN buiten.
 5. Tot slot is de Bamboo X-treme de outdoor collectie van Moso en biedt bamboe terrasdelen, gevelbekleding en vlonderplanken voor buiten.

U leest er alles over op de website van Moso:  verder lezen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Projecten

Met Bamboe hout