Is visgraat tijdloos?

 

Visgraat is een motief dat al eeuwen gebruikt wordt als vloer motief. Alleen daaruit blijkt al, dat het tijdloos is! Het motief is voor het eerst gezien in kastelen en landhuizen van adelijke Franse families in de 16e eeuw. Het zijn waarschijnlijk de allereerste parketvloeren! Loop een kamer binnen met visgraat parket en u voelt meteen de rijke en ambachtelijke sfeer van dit originele legpatroon. Visgraat vloeren geven een ruimte cachet, ongeacht het type woning.

Ook voor u binnen handbereik
Vroeger dus vooral populair onder de elite, tegenwoordig leggen wij het in alle voorkomende appartementen en woningen! Ook voor u is een visgraatvloer binnen handbereik. Het is mogelijk in hout, maar zelfs ook in PVC én in laminaat. Voor ieder wat wils dus!

Ons specialisme
Visgraat parketvloeren zijn sinds de start van Tida in 1978 altijd een van de specialismen geweest. Voor een succesvolle installatie van een visgraat parketvloer heb je ervaring en ambacht nodig. Het typische visgraat legpatroon wordt plank-voor-plank gelegd en omvat veel pas- en meetwerk voor de parketteur. Daar draaien onze éigen parketteurs hun handen niet voor om. Sterker nog; daar zijn wij dag in dag uit mee bezig!

strakke visgraatvloer
Bauwerk Crema Visgraat in minimalistisch interieur

Nooit uit de mode
Oke, we weten nu dat het motief van alle tijden is. Dat is al een zorg minder als je op zoek bent naar een tijdloze vloer. Uit de mode gaat het nooit! Maar wat maakt een vloer nog meer tijdloos? Precies; de kleur. Ben je op zoek naar een tijdloze vloer, ga dan voor een neutrale afwerking dat met veel verschillende interieurstijlen te combineren is. Je zou kunnen denken aan een matte, licht blekende lak of een lichte kleurolie. Het grote voordeel van hout is overigens wel dat je de kleur áltijd kunt veranderen door het hout te schuren en opnieuw af te werken. Afhankelijk van het type parket kan dit meestal 2-3 keer en dit doe je meestal één keer per 10-20 jaar.

Tot slot is nog van invloed de grootte van de planken én de sortering van het hout. Het is heel  persoonlijk maar over het algemeen worden grote planken met weinig noesten als rustig en dus tijdloos ervaren. Kleinere plankjes met veel noesten is klassieker en meer aanwezig in de kamer. Visgraatvloeren zijn er in diverse afmetingen en nagenoeg alles is mogelijk.

Voorbeelden
Op de vraag is visgraat tijdloos kunnen wij dus een volmondige “Ja!” antwoorden. Bent u op zoek naar een tijdloze visgraatvloer of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem eens een kijkje bij onze visgraatprojecten óf loop eens bij ons binnen voor meer info!