Dit zijn de nieuwste vloertrends van 2024

Ben jij op zoek naar de nieuwste vloertrends van 2024? Dan zit je hier goed! In deze blog gaan we je alles vertellen over de nieuwste vloertrends voor jouw huis. Ben je klaar om alles te ontdekken over de laatste trends? Lees dan snel verder!

Natuurlijke en duurzame vloeren
In 2024 zijn natuurlijke en duurzame vloeren erg populair. Mensen hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid en willen investeren in producten die goed zijn voor het milieu. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan vloeren gemaakt van kurk, bamboe, hout of linoleum. Deze materialen zijn allemaal natuurlijk en kunnen worden hergebruikt. De grote overeenkomst is dat ze groeien op de aarde en niet kunstmatig geproduceerd hoeven te worden. Alles wat je neemt zal ook weer aangroeien en zo blijft de aarde intact en is de productie minimaal belastend voor het milieu. Bij Tida ben je hier natuurlijk voor aan het juiste adres! Hout is onze core business en daarnaast zijn we ook helemaal thuis in kurk en bamboe.

Bamboe hoogkant parket
Kurk

Patroonvloeren
Vloeren met patronen zijn ook nog steeds erg in trek in 2024. Hierbij denk je natuurlijk meteen aan de immens populaire visgraatvloer die niet meer weg te denken is uit het Nederlandse interieur. Naast visgraatmotieven nemen ook andere motieven een populariteit toe. Vanuit Tida plaatsen wij steeds vaker een mooie Hongaarse punt vloer of blokmotief. De mogelijkheden zijn eindeloos! Deze motieven zijn verkrijgbaar in zowel hout als pvc dus er is voor ieder wat wils.

bauwerk formpark

Metallic vloeren
Een andere trend van 2024 die we veel gaan zien zijn metallic vloeren. Dit zijn vloeren die eruit zien als metaal, bijvoorbeeld staal, brons of aluminium. Dit geeft een moderne en stoere uitstraling aan de kamer. Als je deze vloer hebt, kun je de rest van je interieur hier perfect op afstemmen. Je kan namelijk veel verschillende kleuren gebruiken want een metallic vloer is een ideale basis! Bij Tida kunnen wij metallic vloeren plaatsen in PVC.

Lichte vloeren
Lichte vloeren zijn altijd populair, maar in 2024 zijn deze helemáál in de mode. Lichte vloeren maken de ruimte een stuk groter en geven een frisse uitstraling. Vaak worden lichte vloeren gekozen bij kamers die niet zo groot uitvallen. Zo lijkt de kamer namelijk toch nog wat groter. Daarnaast zijn lichte vloeren natuurlijk een ídeale basis voor élk interieur. Het is eindeloos te combineren met alle kleuren van de regenboog of juist met zwart zoals je hieronder op de foto kunt zien. Lichte vloeren bij Tida zijn verkrijgbaar in alle materialen; hout, pvc, laminaat, kurk, bamboe, fineerparket. Kom gerust eens bij ons binnen voor alle mogelijkheden!

Bauwerk Quadrato Crema Visgraat

Vloeren met Oosterse uitstraling
Tot slot zijn vloeren met een Oosterse uitstraling ook helemaal in de mode. Hierbij kun je denken aan vloeren met een Marokkaanse tegelprint of bijvoorbeeld vloeren met Oosterse patronen. Deze vloeren geven een warme en sfeervolle uitstraling aan de kamer en met wat bijpassende meubels kan je al gauw een Oosterse sfeer creëren. Vloeren met een Oosterse uitstraling zijn bij Tida verkrijgbaar in PVC en laminaat.

Dit waren ze dan, de 5 nieuwste vloertrends van 2024. Natuurlijke materialen, mooie patronen, stijlvolle metallics, lichte vloeren en Oosterse uitstraling. Overweeg jij binnenkort een nieuwe vloer en heb je nu een paar nieuwe ideeën gekregen? Veel plezier met het creëren van jouw droomhuis!