MOSO Bamboe vloeren

Dankzij de focus op duurzaamheid, kwaliteit en innovatie wordt Moso gezien als hét A-merk in Bamboe wereld.

Moso Marktleider en pionier

Moso is dé marktleider op het gebeid van Bamboe en dat is niet voor niets. Zij hebben meer dan 20 jaar ervaring in de relatief jonge bamboe industrie en leveren in meer dan 50 landen. Er is geen enkel bedrijf wereldwijd met een vergelijkbaar breed assortiment in hoge kwaliteit bamboeproducten, leverbaar vanuit voorraad.


Moso maakt prachtige bamboe vloeren in diverse variëteiten voor binnen, maar heeft ook een uitgebreid assortiment voor buiten; zoals gevelbekleding, vlonderplanken en schuttingdelen. Ook hebben zij een zeer breed assortiment plaatmateriaal voor het interieur.

Moso bamboe
Moso bamboe

Van plant Tot strips

Genoeg over Moso, meer over de Bamboe vloeren die bij ons verkrijgbaar zijn! De Bamboe vloeren van Moso zijn duurzame, mooie, stabiele en sterke vloeren die absoluut tegen een stootje kunnen. We verkopen Moso Bamboe vloeren voor binnen en buiten.  De binnen bamboevloeren zijn verdeeld over 5 collecties en verkrijgbaar in tal van dessins. Scroll naar beneden voor gedetailleerde info per collectie.


Het proces van stam tot vloer is met recht bijzonder te noemen. Na 4-5 jaar zijn de bamboestammen rijp voor de oogst (zéér snel in vergelijk met andere houtsoorten). Vervolgens worden de stammen in de lengte doorgezaagd en ontstaan er strips. Deze strips worden op verschillende manieren behandeld en samengeperst tot vloerdelen.

Van strips Tot parket

De strips kunnen worden gestoomd voor een bruinere kleur, of thermisch worden behandeld voor een donkerbruine kleur. Nadat de strips zijn behandeld en gedroogd, worden ze op verschillende manieren tot een vloer geperst. Dit gebeurt op 5 methodes:

 • Plain pressed
  De strips worden horizontaal naast elkaar gelegd en verlijmd
 • Side pressed
  De strips worden verticaal naast elkaar gelegd en verlijmd
 • Density
  De strips worden onder hoge druk geperst waardoor het eindproduct veel harder wordt
 • Flexibel
  De strips worden verbonden dmv een latex of gaas backing
 • Forest
  De bamboestam wordt middels een speciaal proces vlak gemaakt en toegepast als toplaag

Op de website van Moso lees je meer over het productieproces!

Moso bamboe

Inspiratie

Hieronder vind je verschillende inspiratiefoto’s van Moso Bamboe vloeren. Wil je het complete assortiment bekijken? Kom dan langs in de showroom aan de Ringbaan-Zuid 376 in Tilburg. U kunt ook alles vinden over het assortiment op de website van Moso.

Over Moso
Wij leveren Bamboe buitenparket van de toonaangevende leverancier Moso, een pionier op het gebied van Bamboe die duurzaamheid werkelijk ademt en leeft. Dankzij de focus op duurzaamheid, kwaliteit en innovatie wordt Moso gezien als hét A-merk in Bamboe wereld.


Moso en Milieu
Bamboe wordt ook wel het meest duurzame ‘hout’ ter wereld genoemd en dat is niet voor niets. Bamboe groeit sneller dan welke plant ook: tot één meter per dag! Er is dus geen sprake van ontbossing. Dit maakt Bamboe een onuitputtelijke groeistof. Tijdens de groei neemt bamboe meer CO2 op dan dat er wordt afgestoten en dit maakt bamboe CO2 neutraal.


Het assortiment
Moso heeft 5 collecties in het assortiment en elk type heeft zijn eigen kenmerken.


 1. De Dynamic collectie is een basis collectie, geschikt voor huishoudelijk gebruik. Binnen de Dynamic vindt u ontelbare mogelijkheden, passend bij de laatste trends. De Dynamic bestaat uit Purebamboo (100% massief bamboe), Topbamboo (Toplaag van bamboe) en Flexbamboo (Wandbekleding op een flexibele rug).
 2. De Eternal collectie biedt de allersterkste bamboe vloeren speciaal voor intensief belopen ruimtes zoals kantoren en restaurants. Binnen Eternal vindt u Supreme (high density pressed planken), Forest (toplaag van bamboe) en Industriale (massieve strips in ladderpatroon).
 3. De Grand collectie heeft vloeren met extra grote planken voor een ruimtelijke high-end uitstraling. Dankzij de royale afmetingen zijn de vloeren relatief snel te plaatsen. Binnen de Grand collectie vindt u de Bamboo Elite en de Bamboo Solida. Elite is een 100% bamboe vloer met relatief lange en brede planken. Solida is een vloer met extra grote planken en heeft de uitstraling van hout.
 4. De Ultradensity collectie is een collectie speciaal voor intensief belopen projectruimtes voor binnen EN buiten.
 5. Tot slot is de Bamboo X-treme de outdoorcollectie van Moso en biedt bamboe terrasdelen, gevelbekleding en vlonderplanken voor buiten. Meer informatie over ons Bamboe buitenparket vindt u hier.

Waarom kiezen voor Moso?

 • Duurzaamheid
  Reuzenbamboe is een van de meest potentierijke grondstoffen in de noodzakelijke overgang naar een duurzame economie. Bamboe groeit sneller dan welke boom dan ook en is harder dan de meeste houtsoorten. Tijdens de groei neemt Moso bamboe meer CO2 op dan dat er wordt uitgestoten en dit betekent dat allae massieve bamboe producten gegarandeerd CO2 neutraal zijn over de hele levenscyclus.
 • Kwaliteit
  Productie vindt weliswaar plaats in China, maar in gecertificeerde faciliteiten waarbij het hele proces van A tot Z gecontroleerd wordt. Hierdoor zijn strenge eisen op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu gewaarborgd. Moso biedt mede door deze overtuigende kwaliteit maar liefst 30 jaar garantie.
 • Gezond
  Een bamboe vloer van Moso is anti-allergisch en antistatisch en zorgen hierdoor voor een gezond binnenklimaat met lage emissies.
 • Variatie
  Er is een zeer brede variatie aan bamboe vloeren beschikbaar. Een side pressed bamboe vloer ziet er heel anders uit dan een plain pressed bamboe vloer. Zo is er voor iedereen een passende bamboe vloer beschikbaar!
 • Stabiel en hard
  Omdat bamboe bestaat uit individuele strips, vertonen ze minder werking dan massief hout waardoor een zeer stabiele oplossing ontstaat. Tevens biedt bamboe uitstekende hardhoutachtige eigenschappen, waaronder een grote hardheid en duurzaamheid.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?