Trapbekleding

Een houten trap kan een prachtige eyecatcher zijn in uw interieur. U kunt de trap feilloos aansluiten op uw houten vloer en zo één geheel van uw woning maken.

Blote voeten
Op een houten trap

Op blote voeten rondlopen in huis? Héérlijk! Tenminste, als u een trap kiest van een warm materiaal. Hout is hierbij een schot in de roos. Een houten trap kan een echte eyecatcher zijn in uw interieur. Afhankelijk van de afwerking en houtsoort past een houten trap zowel in een landelijk als modern interieur.

Voor het bekleden van de trap gebruiken wij in de meeste gevallen eikenhout. Waarom eikenhout? Eikenhout is een stabiele houtsoort die tegen een stootje kan. Bovendien laat het zich makkelijk kleuren en behandelen, waardoor de creatieve mogelijkheden eindeloos zijn. Zowel dichte- als open trappen kunnen we uitstekend bekleden met dit hout.

traditioneel gelegde visgraat
Klassieke Hongaarse punt

Eikenhouten trap
Gecombineerd met parket

Een eikenhouten trapbekleding gecombineerd met een parketvloer maakt pas echt één geheel van de woning. Het hout kan dan in exact dezelfde kleur afgewerkt worden als de vloer, of juist in een contrasterende kleur. Zo loopt de vloer als het ware door in de trap naar boven. Dit kunt u perfect zien op de foto hiernaast!

U heeft al een eikenhouten trap vanaf ongeveer 1.500,- euro. Deze prijs wordt bepaald door de vorm, het aantal treden en de afwerking.

Een eikenhouten trap
De voordelen

  • Eikenhout heeft eindeloze mogelijkheden voor afwerking; kleuren, beitsen, lakken, etc.
  • Eikenhout is een duurzame en slijtvaste houtsoort waardoor uw trap erg lang mee zal gaan (minimaal 30 jaar)
  • Een eikenhouten trap zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling
  • Een eikenhouten trap kunt u eens in de 10,15 jaar laten opschuren. U kunt hem dan weer opnieuw behandelen en indien gewenst een nieuwe kleur geven!
  • U kunt een eikenhouten trap perfect op de vloer aan laten sluiten en zo een harmonieus geheel creëren

Andere houtsoorten
Wij kunnen uw trap natuurlijk ook bekleden met andere houtsoorten zoals tropisch hardhout. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan even contact op.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Projecten

met houten trapbekleding