Wandbekleding

In plaats van traditioneel behang of een simpele lik verf, zijn er nog veel meer mogelijkheden om de wand op te leuken…

Haal de natuur in huis Met houten wandbekleding

Heeft u weleens gedacht aan hout op de muur? Hout op de muur geeft een prachtige warme uitstraling en zorgt voor een natuurlijke demping van geluid. U kunt de houten wandbekleding op diverse manieren in uw interieur verwerken. Denk bijvoorbeeld aan het bekleden van een volle wand in de slaapkamer, of slechts een verticale strook achter het toilet. Het kan geïnstalleerd worden in de badkamer (niet in de natte cel) maar ook in de keuken creëert het een rustiek en warm effect.


Scroll naar beneden voor meer info en foto’s!

Kokos wandbekleding Spectaculaire blikvanger in elk interieur!

Bent u op zoek naar een unieke, ecologische en duurzame wandbekleding, dan bent u bij onze Kokos mozaiek tegels aan het juiste adres. Voor deze wandpanelen wordt de schil van de kokosnoot in kleine vierkantjes gezaagd en aan elkaar verlijmd met als resultaat een spectaculaire wandbekleding die zorgt voor een wow-factor in elk interieur.


Voor de productie van deze prachtige exotische wandpanelen wordt kokos uit Indonesië gebruikt. De kokos die normaal verloren zou gaan na het verwerken van de melk en het vlees, wordt nu optimaal benut en vervaardigd tot prachtige wandbekleding!

De Moswand Groen en levendig

Met een wand van mos heeft u een eyecatcher in huis die mensen niet snel zullen vergeten! Een moswand is levensecht, blijft jarenlang goed en heeft geen onderhoud nodig. Een muur van mos ziet er niet alleen spectaculair uit, het heeft ook een positief effect op ons welzijn.

Het mos wat gebruikt wordt komt uit zogenaamde Tundra’s, grote gebieden aan de rand van een poolgebied, of een woestijn. Het mos van de Tundra weet te overleven in de meest extreme omstandigheden. De toepassingen van dit mos zijn legio. Met hun vele groentinten vormen ze een organische wand. Een mooi alternatief voor levende planten!

In plaats van traditioneel behang of een simpele lik verf, kunnen wij uw wand ook bekleden met hout. Hout op de muur geeft een prachtige warme uitstraling en zorgt voor een natuurlijke demping van geluid. Er zijn verschillende manieren om hout op de wand te verwerken.

Rustieke duurzame wandpanelen
Ten eerste zijn er de milieuvriendelijke houten wandpanelen. Deze panelen zijn er in verschillende houtsoorten en bestaan uit losse houtstrips die samengevoegd worden tot een pakkend en vooral stijlvol geheel. De houtstrips bestaan uit houten reststukken en zijn te verkrijgen in diverse houtsoorten; noten, eiken, essen, etc. De wood panels zijn duurzaam, decoratief, sfeervol, gemakkelijk te installeren en verbeteren de akoestiek in elk interieur. Alle woodpanelen zijn een perfecte milieuvriendelijke oplossing omdat ze voor 100% gemaakt worden uit rest- en afvalmaterialen uit houtzagerijen.

Hergebruikt hout: hout met historie
Daarnaast kunnen we uw wand bekleden met het prachtige Oerplank. De Oerplank collectie bestaat uit een 20-tal unieke varianten recuperatiehout met elk hun eigen verhaal. Hergebruikt hout van bijvoorbeeld oude whiskyvaten, grote boerenschuren of oude vissersboten verwerkt tot een wand met een ongeëvenaarde authentieke uitstraling.

Het oude hout wordt wereldwijd verzameld en in de fabriek in Azië opnieuw verwerkt tot wand of vloerplanken. De fabriek werkt volgens het groene LEED-certificeringssysteem (Leadership in Energy and Environmental Design). Als grondstof wordt FSC-gecertificeerd hout gebruikt. Dit betekent dat  dit  hout geïmporteerd is uit verantwoord beheerde bossen.

Wist u dat? U kunt ook uw complete vloer bekleden met Oerplank!

Houten wandbekleding in uw interieur
U kunt de houten wandbekleding op diverse manieren in uw interieur verwerken. Denk bijvoorbeeld aan het bekleden van een volle wand in de slaapkamer, of slechts een verticale strook achter het toilet. Het kan geïnstalleerd worden in de badkamer (niet in de natte cel) maar ook in de keuken creëert het een rustiek en warm effect.

De voordelen van houten wandbekleding op een rij:

 • Natuurlijke, warme en rustieke uitstraling
 • Aangename akoestiek; houten wandbekleding zorgtvoor een goede geluidsisolatie en maken dat de kamer minder hol klinkt
 • Natuurlijke warmte isolator; minder betalen voor uw energie rekening
 • Milieuvriendelijk; we gebruiken resthout of gerecycled hout
 • Hout is sterk en resistent en veel minder gevoelig voor beschadigingen als een geschilderde of behangen wand
Houten wandbekleding
Houten wandbekleding
Houten wandbekleding
Houten wandbekleding
Houten wandbekleding

Bent u op zoek naar een unieke en duurzame wandbekleding, dan bent u bij onze Kokos mozaiek tegels aan het juiste adres. Voor deze wandpanelen wordt de schil van de kokosnoot in kleine vierkantjes gezaagd en aan elkaar verlijmd met als resultaat een spectaculaire wandbekleding die zorgt voor een wow-factor in elk interieur.

Het Kokos mozaiek wat wij leveren komt van onze trouwe partner Nature at home, die enkel en alleen natuurlijke en duurzame wandbekleding produceren. Voor de productie van deze prachtige exotische wandpanelen wordt kokos uit Indonesië gebruikt. De kokos die normaal verloren zou gaan na het verwerken van de melk en het vlees, wordt nu optimaal benut en vervaardigd tot prachtige wandbekleding!

Gezien het hoge armoedecijfer in Indonesië is de productie van de kokostegels een schot in de roos voor de inheemse bevolking. Zo kan een productie van 250 m² minstens 40 arbeiders een hele maand bezighouden.

Net als bijvoorbeeld hout, ‘leven’ de tegeltjes echt. Dat betekent dat er kleine kleurverschillen kunnen bestaan of dat het ene tegeltje iets grover is dan het andere. En bij de grote tegels die gemaakt zijn van de buitenschil, ziet u soms zelfs de vlassige vacht van de noot nog zitten. Maar dat maakt een wand met kokos juist zo uniek. Bovendien geeft het een muur een luxe en warme uitstraling.

Voordelen van een kokoswand:

 • Unieke blikvanger in uw interieur
 • Het kan ook in vochtige ruimtes gebruikt worden
 • Het is zeer ecologisch en milieuvriendelijk omdat gebruik gemaakt wordt van restafval van kokosnoten na dat de melk en het vlees zijn gebruikt voor de voedingsmiddelenindustrie
 • Een productie van 250 m2 kokos betekent 1 maand werk voor 40 arbeiders in Indonesië
 • Het behoeft geen onderhoud
 • Het is een van de meest eco-vriendelijke wandbekleding die er zijn

 

Wandbekleding Kokos
Wandbekleding Kokos
Wandbekleding Kokos
Wandbekleding Kokos
Wandbekleding Kokos
Wandbekleding Kokos

Heeft u weleens gedacht aan een wand bekleed met mos? Met een wand van mos heeft u een unieke blikvanger in huis die mensen niet snel zullen vergeten! Een moswand is levensecht, blijft jarenlang goed en heeft geen onderhoud nodig. Een muur van mos ziet er niet alleen spectaculair uit, het heeft ook een positief effect op ons welzijn.

Het mos wat wij leveren komt van onze trouwe partner Nature at home, die enkel en alleen natuurlijke en duurzame wandbekleding produceren.Het mos wat gebruikt wordt komt uit zogenaamde Tundra’s, grote gebieden aan de rand van een poolgebied, of een woestijn. Het mos van de Tundra weet te overleven in de meest extreme omstandigheden.

De toepassingen van dit mos zijn legio. Met hun vele groentinten vormen ze een organische wand. Een mooi alternatief voor levende planten en een natuurlijke blikvanger voor ieder interieur.

Mensen hebben een natuurlijke behoefte aan groen in hun omgeving. Een groene omgeving draagt in belangrijke mate bij aan de gezondheid, het geluk en de motivatie van mensen. Het zorgt immers voor zuurstof, voedsel én voor een prachtige verscheidenheid aan vormen en kleuren. Zo draagt een moswand in uw interieur altijd bij aan een gevoel van welbehagen!

Voordelen van een moswand:

 • Een moswand heeft geen onderhoud nodig
 • Het zorgt voor een prettige akoestiek in de ruimte
 • Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren
 • Een moswand heeft een natuurlijke uitstraling
 • Groen in de woning heeft een positief effect op ons welzijn
 • Het is een unieke blikvanger
 • Mos is geimpregneerd waardoor het elastisch en groen blijft
Wandbekleding Mos
Wandbekleding Mos
Wandbekleding Mos
Wandbekleding Mos
Wandbekleding Mos
Wandbekleding Mos

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Projecten

Met Wandbekleding